İstanbul Milletvekili Adayı Selim Temurci: Bu seçim bir sistem değişikliğidir

KARAR TV'nin Orta Dalga programında konuşan Gelecek Partili Selim Temurci milletvekili adayı olmasıyla ilgili, "Bu seçimde sistem değişecek." mesajını verdi. Temurci, Erdoğan'ın korku iklimi yarattığını belirterek, "Bir zamanlar simit, çay hesabı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu vaatlerine insanlar acı acı gülüyor. Korku iklimi yaratıldı." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Millet İttifakı’nın en büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti’den (SP) toplam 76 aday gösterirken, kendi aday listesini çıkaran İYİ Partili isimlere de listelerinde yer verdi. İYİ Parti dışındaki 4 partiden gösterilen isimlerin en az 30’unun seçilebilir yerlerden aday gösterildiğine dikkat çekiliyor.

DEVA Partisi’nden 25, Saadet Partisi’nden 24, Gelecek Partisi’nden 19, Demokrat Parti’den 3 ve İYİ Parti’den de 5 isim CHP listelerine girdi. Gelecek Partisi'nden öne çıkan isimler ise; Bursa’da Kani Torun, İstanbul’da Selim Temurci, Muğla’da Selçuk Özdağ, Denizli’de de Sema Silkin Ün aday yapıldı.

temurci.png

'HUKUKUN VE DEMOKRASİNİN ORTADAN KALDIRILDIĞI...'

KARAR TV'de konuşan İstanbul Milletvekili Adayı Selim Temurci ise iktidarın hukuk düzenini bozduğunu belirtti. Temurci, "Hukukun ve demokrasinin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye'de aslında ekonomik refahın da adım adım ortadan kalktığını ve insanlarımızın mutsuz, huzursuz olduğunu gördük. Bütün devlet imkanlarını kullanabileceği bir alan açtılar cumhurbaşkanına. Şu anda iktidar medyasıyla, bürokrasisiyle seçimde çok büyük bir eşitsizlik yaratmış oldu." şeklinde konuştu.

'KEŞKE İKTİDARDA OLSA DA ÜLKEYİ YÖNETSE'

Erdoğan kendi döneminde ihdas edilen mülakat sistemini kaldırmayı, ekonomide heterodoks sistemden vazgeçmeyi, depreme karşı bugüne kadar alınmayan önlemleri almayı seçim vaadi olarak ‘müjdeledi’.21 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın bir kısmı muhalefetin seçim bildirgelerinde yer alan vaatlerle halkın önüne çıkması ‘Bunları artık iktidara gelince yaparsınız’ şeklinde ironik tepkilere yol açtı. KARAR gazetesinin bugünkü manşetinden yola çıkan Temurci, Erdoğan'ın vaatlerini eleştirdi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, "Erdoğan bu açıklamaları yaparken 'Keşke iktidarda olsa da ülkeyi yönetse' gibi bir algıya kapılıyor insan." ifadelerine yer verdi.

'15 TEMMUZ SONRASI...'

'Erdoğan, adaletsizliği en önemli simgesi haline getirdi' diyen Temurci 15 Temmuz'da mağdur olan insanlara yönelik konuştu. Gelecek Partili Temurci, "KHK ile özellikle 15 Temmuz sonrası görevlerinden uzaklaştırılıp, yargılanıp temize çıkan birçok insanın geri dönemediğine şahit olduk. İnsanlar büyük bir zulme maruz kaldı." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN