İsmet Berkan: İYİ Parti'yi ittifaktan koparmak için uğraştılar

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan 'Sadece Gündem' programında Meral Akşener'in Millet İttifakı'ndan ayrılışı ve daha sonra ittifaka katılışını değerlendirdi. Berkan, İYİ Parti ve CHP 2017'den beri yan yanalar. 5 sene gibi uzun bir süre birlikte hareket ettiler ve bu kadar süredir yan yana duran bir partinin 3 gün daha dayanmasını beklerdim" eleştirisinde bulundu.

KARAR TV ekranlarında yayınlanan 'Sadece Gündem' programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdiler. Geçtiğimiz günlerde Altılı Masa'da yaşanan krizi yorumlayan Bayramoğlu, "İYİ Parti açısından bakıldığında bu durum çok rasyonel de değildi. Parti çok yara almış olacaktı" ifadelerini kullandı.

"PARTİ ÇOK YARA ALMIŞ OLACAKTI"

Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılışını yorumlayan Bayramoğlu, "Meral Akşener'in masadan kalması beklenmedik bir durum değildi. Kalkış biçimi ciddi bir sorun oluşturdu. İYİ Parti açısından bakıldığında bu durum çok rasyonel de değildi. Parti çok yara almış olacaktı. Bu tablonun pozitif tarafına baktığımız zaman, muhalif kesim içerisinde 'kim başkan adayı olsun' tartışmalarını dindirdi. Bu tartışmalar daha sonra yine devam edebilir" dedi.

"KILIÇDAROĞLU ÖNEMLİ BİR ADAYDIR AMA EN RİSKSİZ ADAY DEĞİLDİR"

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Adayın belirlenme sürecini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını yorumlayan İsmet Berkan, "İYİ Parti ve CHP 2017'den beri yan yanalar. 5 sene gibi uzun bir süre birlikte hareket ettiler ve bu kadar süredir yan yana duran bir partinin 3 gün daha dayanmasını beklerdim. Kendi içlerinde kapalı kapılar ardında her ne tartışıyorlarsa, o tartışmaları kendi aralarında bir neticeye vardırmalarını isterdim. Peki Kemal Kılıçdaroğlu doğru aday mı? Zaman içerisinde bunu biraz yarım ağız söyledik. Kılıçdaroğlu önemli bir adaydır ama en risksiz aday değildir. Tabii herkes riskli adaydır ancak daha çok riskli aday yerine daha az riskli aday tercih edilebilirdi. Erdoğan'ı iki kez yenilgiye uğratmış bir isim daha az riskli bir adaydı fakat tercih edilmedi" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ CEPHESİ İYİ PARTİ'Yİ ORADAN KOPARTMAK İÇİN AYLARDIR UĞRAŞIYOR"

Meral Akşener'in masadan ayrılışı ile ilgili çıkan komplo teorileri hakkında konuşan Berkan, "AK Parti cephesi İYİ Parti'yi oradan kopartmak için aylardır uğraşıyor. Bu ittifakta zayıf halka olarak İYİ Parti'yi gördüler. 6 parti içerisinde de en ağır eleştirilere ve saldırılara maruz kalan aslında İYİ Parti. Bir yandan HDP ile terbiye edilmek isteniyor. Diğer taraftan da 'sen nasıl onlarla birliktesin' dediler. Cuma herkes şu soruyu sordu. Meral Akşener'in masadan kalkması ona ne kazandırıyor? Hiçbir şey kazandırmadığını gördük. Akşener'in bunu görmesi için 2 gün geçmesi gerekti" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN