Günçavdı: Erdoğanomics çağ dışı bir modeldir

Bilgehan Uçak'ın sunduğu Karar Gündem'in konukları Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın oldu.

Karar Gündem'in ilk konuğu Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı idi. Günçavdı, Erdoğonamics modeline değindi. Günçavdı, "Erdoğonamics sermaye birikim modelidir. Bu model kendi içerisinde çağa uygun olmayan, 1950'lerin modelidir" diye konuştu.

Erdoğonamics temelinde faiz ve enflasyon olduğunu vurgulayan Günçavdı, "Erdoğonamics terimi, uluslararası boyuta taşınırken daha çok faiz ve enflasyon arasındaki ilişki temel alınarak, yüksek faizler enflasyonun sebebidir diye tanımlanıyor" dedi.

"BABACAN'IN SÖYLEMİNDEN SONRA O AYRIM BAŞLADI"

Erdoğonamics modelinin geçmişine değinen Günçavdı şunları kaydetti:

"Daha çok faiz politikası, para politikası yapılış şekli ve Türkiye Merkez Bankası'yla ilişkiler referans alınmaktadır. Her şey 2013'te başladı. Amerika yeni politikalara yelken açtı. Ve mihenk taşı oluşturdu. Yine Türkiye'de Ali Babacan, büyüme kalitesini dile getirmişti. Ve iktidarın büyümekte olduğu politikanın sürdürülebilir olmadığını söylemesi önemliydi. Erdoğonomics kavramını teşkil eden o ayrımda orada başladı."

"TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA KÜRESEL ANLAMDA OYUN BOZUCU"

Programın ikinci konuğu ise Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın idi. Aydın, Türkiye'nin dış politikada bölgesel anlamda oyun kurucu, küresel anlamda oyun bozucu konumunda olduğunu belirtti.

Aydın, Taliban ve İŞİD ilişkileri hakkında ise şunları kaydetti:

"Afganistan sahası dinamik bir saha. bugün verilebilecek bir cevap yarın doğru olmayabilir. İŞİD'in Afganistan'la biotik bir ilişkisi var. Birbirlerinden faydalanıyorlar. Ama bugün için aralarındaki bağın net olup olmadığı belli değil. Çeşitli konularda ayrıştıkları gözüküyor" dedi.

Aydın, AB ülkelerinin her ne kadar Taliban'ı tanıma konusunda ikili oynadığını söylesede, arka kapılarda konuştuklarını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN