Nedim Yamalı: Mayıs darbesini hazırlayanlar arasında Soylu yoktu | Karar Gündem

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Karar Gündem'e konuk oldu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının hedefindeki Soylu’nun açıklamaları için “Dün gece bir soruşturma gecesiydi” diyen Yamalı, “'Ben çok çileler çektim' diyerek sadece AK Parti'nin kuruluşundan bahsetti. Soylu'nun AK Parti'de ömrü fazla olmayacak” dedi.

Karar Gündem, önemli konu ve konukları ile gündemin nabzını tuttu. Karar Gündem'in konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı oldu. İçişleri Bakanı'nın dünkü Davutoğlu açıklamasını ele alan Yamalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MAYIS DARBESİNİ HAZIRLAYANLAR ARASINDA SOYLU YOKTU"

Yamalı, Ahmet Davutoğlu'na 2015'te düzenlenen darbe girişiminde İçişleeri Bakanı'nın olmadığını dile getirdi:


"İşin doğrusu 2015'te Sayın Genel Başkanımıza parti içinde yapılan operasyonlu darbe çalışmasında, Sayın Soylu bu işin planlayıcıları arasında da değildi. Davutoğlu'na yapılan bazı şeyler vardı. Cumhurbaşkanı külliyeye çıktıktan sonra, Genel Başkan olmak isteyenler ve başbakanlığa geçmek isteyenler vardı. Cumhurbaşkanının yaptığı son iyi doğrulardan bir tanesi de 2014'te Sayın Davutoğlu'nu başbakanlığa getirmesiydi. Çünkü 2012'den beri başlayan bir bozulma vardı. 2013 Gezi olayları, 2014 çok zorlu geçen yerel seçimler.. O süreçten sonra AK Parti'nin büyük bir reforma ihtiyacı vardı. Sayın Davutoğlu istişareden sonra geldi. Ben orada olmalıyım diye düşünenler vardı. Sayın Davutoğlu göreve başladığı andan itibaren, ne yaptığına ne ettiğine bakmadan, doğru mu yapıyor yanlış mı yapıyor diye düşünmeden Davutoğlu'nun gitmesini isteyenler vardı. Fakat Sayın Soylu bu işin planlayıcı ve örgütleyicileri arasında değildi.

Partinin ihtiyacı, ülkenin ihtiyacı Davutoğlu gibi bir isimdi ve doğru bir iş yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı bu kararın arkasında maalesef durmadı. 5-6 ay sonra iç çalışmalar başladı. 2016'da Mayıs'a bir kaç ay kala Türkiye'nin bu işlerden biraz haberi oldu. Ama içerideki çalışmaların başlangıcı 2015'in başlarıdır."

"SAYIN AHMET DAVUTOĞLU UYARMIŞTI"

Sedat Peker gibi suç örgütlerinin siyasete nasıl dahil olduklarını değerlendiren Yamalı, Gelecek partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde, bu konuda iktidarı uyardığını dile getirdi:

"2015 yılının Haziran ayında, parti biraz düşük oy aldığı zamanlarda... Birçok platform var; şu ocaklar, 'Bu bilmem neleri?' diye çalışmalar. Hatta Sedat Peker ile ilgili yanlış hatırlamıyorsam; 'Ya bize destek oluyor' diye bir şey dendi. Bir MYK'da Sedat Peker, mitingler yapıyor. O zaman Sayın Genel Başkanımız, bu ocaklar ya da platformlarla ilgili, bunları yasaklayan bir genelge yayınladı, teşkilatlara gönderdi.

Genel Başkan o zaman dedi ki; ne olduğu belli olmayan bu yapıları hiçbir zaman partiye sokmayacaksınız. Ve bu yapıları hiçbiri benim ismimi alamayacak. Belki bunu hatırladılar. Çünkü Sedat Peker gibi, buna benzer yapılarla ilgili bir uyarı, genelge Genel Başkanı'mız Başbakan olduğu zamandı. Belki bu nedenle bir sıkıntı hissediyor olabilirler, belki bu konuda üzerinden belki bir baskı vardır. O yüzden bunu söylemiş olabilir."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Yeni yol arkadaşlarınızla yürürseniz, daha çok Sedat Pekerlerle uğraşırsınız.

AK Parti 2017'de kimsenin fark etmediği bir değişiklik yaptı, referandumdan sonra olağanüstü kongre yaptı ve tüzüğe yeni bir madde eklendi. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan' tüzüğe işlendi. AK Parti'nin yeni yol arkadaşları oldu.

(2015 seçimlerinde neler yaşandı?) Koalisyon görüşmeleri gizli kapaklı yapılmadı.

Kendini partinin kurucusu sayan küçük bir grup var. Bu grubun derdi, Sayın Davutoğlu'nun gitmesi
AK Parti bu kafayla, Sayın Davutoğlu'nun ayrılmasından ve 15 Temmuz'dan sonra bütün reformist özelliklerini kaybetti.

Erken seçim olacak tartışmasından başka hiçbir tartışma olmadı partimizde. Tek gündem buydu. Hiçbir zaman Anayasa gündemi yoktu. HDP ile ortaklık gündeme gelmedi.

Dün gece bir soruşturma gecesiydi. Soylu 'ben çok çileler çektim' diyerek sadece AK Parti'nin kuruluşundan bahsetti.

Soylu'nun AK Parti'de ömrü fazla olmayacak.

HDP ile Anayasa çalışması asla gündeme gelmedi.

Dün gece bir soruşturma gecesiydi. Soylu 'ben çok çileler çektim' diyerek sadece AK Parti'nin kuruşundan bahsetti.

Erken seçim olacak tartışmasından başka hiçbir tartışma olmadı partimizde. Tek gündem buydu. Hiçbir zaman Anayasa gündemi yoktu. HDP ile ortaklık gündeme gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN