Roj Girasun: Kılıçdaroğlu Güneydoğu'da kürt seçmenlerin desteğini alıyor

Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun seçim sürecine yönelik anket çalışmalarında Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu belirtti. KARAR TV'de konuşan Girasun, "Önceki seçimlerde AK Parti'ye oy vermiş seçmenin yüzde 20'den fazlasının muhalefete kaydığını görüyoruz. Ciddi bir oy kaybı." şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Son yıllarda sayıları oldukça artan seçim anketleri, anket metodolojisi alanında uzman araştırmacılar tarafından geliştiriliyor. Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine 5 gün kala anketlerdeki son durumu aktaran Roj Girasun, Doğu bölgesindeki kürt seçmenlere yönelik, "Yaptığımız araştırmada HDP seçmeninin yüzde 95'e yakınının Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

grsn.png

'İNCE ZATEN YÜKSEK BİR OY ALMAMIŞTI'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oylarının eridiğini söyleyen Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun, "Bölge nezdinde son yaptığımız kamuoyu araştırmalarında İnce zaten yüksek bir oy almamıştı, bu oyun daha da aşağı çekildiğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-05-09-at-12-12-42.jpeg

'İKTİDAR BU DİL ÜZERİNDEN YENİ OYLAR KAZANAMAZ'

"İktidarın seçim süreci, toplumun korkularını depreştirmek üzere olan bir kampanyaya sıkıştırıldı" diyen Roj Girasun, "İktidar bu dil üzerinden yeni oylar kazanamaz. Yeni oylar kazanamaması durumunda seçim kazanma ihtimali olmayan bir AK Parti'den bahsediyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN