DEVA Partili İdris Şahin: AK Parti'den kopan oyların birinci tercihi Millet İttifakı

14 Mayıs'ta sandığa gidecek olan seçmenin AK Parti'den ayrıldığını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "AK Parti'den kopan oyların birinci tercihinin Millet İttifakı'nın siyasi partileri olduğunu görüyoruz." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Seçime CHP listelerinden girecek DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, milletvekili adaylarının listesini, “14 Mayıs’ta tüm Türkiye kazanacak” notuyla sosyal medyadan paylaştı. DEVA Partisi, 20 şehirden aday gösterdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, milletvekilleri adaylarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. “14 Mayıs'ta tüm Türkiye kazanacak” diyen Babacan, “Milletvekili adaylarımız; ülkemiz için, partimiz için, ittifakımız için hayırlı olsun. Aday olan tüm arkadaşlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza seçim çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. DEVA Partisi; Adana, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Mersin, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yozgat, Zonguldak'tan aday gösterdi. KARAR TV'ye konuk olan DEVA Partili İdris Şahin ise Ankara Milletvekili adayı oldu.

Üniversite öğrencilerinin maddi olarak zorluk çektiğine değinen İdris Şahin, "Gençlerin rahatlıkla bir kafede kahve, çay içebildiği ortamları sağlayabilmek lazım. Bir üniversite gencine 1250 lira burs verip, bir kahvenin 70-80 lira olduğu ortamda onların sosyalleşebileceklerini düşünüyor musunuz?" ifadelerine yer verdi.

son-30-gun-kaldi.png

"İKTİDAR SÖYLEMLERİYLE UMUT VAAT EDEMİYOR"

Kamuoyu yoklamalarında ve yapılan anket çalışmalarında seçmenin AK Parti'den ayrıldığını söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, "AK Parti'den kopan oyların birinci tercihinin Millet İttifakı'nın siyasi partileri olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan iktidarın seçim politikasına değinen İdris Şahin şu ifadeleri kullandı: "İktidar listeleriyle, söylemleriyle umut vaat edemiyor! Umut vaat edemeyen siyaset tarzı, korkular ve düşmanlaştırma üzerine siyasetini inşa etmek gibi bir davranışı kendisine yol tercih eder."

"MÜLAKATI KALDIRMAK İÇİN VAAT ETMESİNE GEREK YOK"

Geçtiğimiz günlerde açıklanan AK Parti'nin seçim beyannamesi ise siyasette tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu 'mülakatı kaldıracağız' ifadesini değerlendiren Ankara Milletvekili Adayı İdris Şahin, "Sayın Erdoğan'ın mülakatı kaldırmak için vaat vermesine gerek yok. Şu anda 'Biz kamu alımlarında mülakat sistemini kaldırdık' dediği an kaldırabilir." ifadesini kullandı.

"SİYASET MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNE KARŞIYIZ"

DEVA Partili İdris Şahin DSP Genel Başkanı Aksal'ın 'Bu seçim vatan millet seçimidir' açıklamasını değerlendirdi. Şahin, "Vatan da bayrak da 85 milyonun ortak değeridir ve siyaset malzemesi haline getirilmesine karşıyız. Vatan millet kavramını sadece kendi tekelinizde mi sanıyorsunuz." şeklinde konuştu. Öte yandan Sadullah Ergin'in adaylık tartışmasını dile getiren Şahin şu sözleri kullandı: "Ergenekon dava süreçleriyle alakalı işin merkezine Sadullah Ergin'in alınarak onun üzerinde bir siyasi söylem geliştirmek açıkçası tam bir siyasi nezaketsizliktir ve haksızlıktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN