Mehmet Ali Kulat: Masa bütünlüğünü korursa bu seçim farkla kazanılır

KARAR TV'nin Orta Dalga programında konuşan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Altılı Masa'nın dağılmayacağını ifade etti. Kulat, "Masa bütünlüğünü korursa bu seçim farkla kazanılır" yorumunu yaptı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelen Altılı Masa liderlerinin 12. toplantısının sona ermesinin ardından kritik bir gelişme daha yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kararlaştırılması için yapılan görüşme sonrasında partisinin genel idare kurulu üyeleri ile gerçekleştireceği toplantı başladı. Toplantının ardından saat 15.00'de açıklama yapılması bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün 14.30'da Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile görüşeceği de öğrenilmişti. Dün akşam bir araya gelen Millet İttifakı'nın dağılacağı yönünde iddialar gelmişti. Mehmet Ali Kulat ise KARAR TV'de bu konuyu ele aldı.

fgtfhftgjgj.png

"MASADA DAĞILMA İHTİMALİ GÖRMÜYORUM"

Kulat, "Kendi davetleri üzerine dünkü toplantıdan bir gün önce Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptım. Kanaatlerim soruldu. Benim dün gördüğüm sonuç, öngördüğüm şekilde şekillendi. Masada bir dağılma ihtimali görmediğimi ifade edeyim." şeklinde konuştu. Daha önceki konuşmalarında ise Kulat, "Cumhurbaşkanı geçmişte Cumhur İttifakı'nı tarif ederken 'aynı gemideyiz' diyordu. Gemi batarsa bir yere tutunabilir ve kurtulabilirsiniz. Altılı Masa'nın bileşenlerine 'siz bir uçaktasınız ve ayrılmaya kalkarsanız uçakta paraşüt yok' dedim." yorum yapmıştı.

"MASA BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORURSA.."

Kulat, kapatma davası ile gündeme gelen HDP'ye değinerek, "HDP'nin yüzde 10'un üzerinde oyu ile 'Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa biz aday çıkarmayabiliriz' ifadesini kullanması çok değerli. Bu avantajı kimsenin göz ardı etmemesi lazım. Masa bütünlüğünü korursa bu seçim ciddi bir farkla kazanılabilecek bir seçim" şeklinde konuştu. İYİ Partililerin tepkisinden bahseden Kulat, "İYİ Partili siyasetçilerin yanlış olan düşüncesi 'Kılıçdaroğlu adaylığına yüzde 20-30 İYİ Partililer oy vermek istemiyor.' Aday netleştiği zaman insanlar sadece adaya bakmazlar, adayın rakibine de bakarlar. Dolayısıyla aday netleştiğinde durum böyle olmaz."

"MESELE SADECE YIKILAN BİNALAR DEĞİL"

Kahramanmaraşlı deprem felaketinden söz eden Kulat can kaybı sayılarına dikkat çekti. Kulat, "Deprem sonrası yer değişikliğinden kaynaklı nedenlerle muhtemelen üniversiteli gençlerin bir kısmı oy kullanamayacak. Bu depremin etinden, sütünden, her şeyinden yararlanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Mesele sadece yıkılan binalar değil. Yıllardır biriktirdiği her şeyi evinde saklamış insanlar var. Deprem olan bölge dışında da bunun yansımaları var. Ankara'ya gelen resmi kişi sayısı 215 bin civarında." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN