Mehmet Ocaktan: Cumhur İttifakının işi hiç kolay değil

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Türkiye gündeminin öne çıkan başlıklarını, KARAR TV'nin Buradan Bakınca programında değerlendirdi. Erdoğan'ın Akşener'e yönelttiği 'Masadan ayrıl' çağrısıyla ilgili olarak konuşan Ocaktan, “Altılı Masada bir dağılma olmazsa Cumhur İttifakının işi hiç kolay değil.” yorumunda bulundu.

UBADE EVLİ

KARAR Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de yayınlanan Buradan Bakınca programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesini değerlendiren Mehmet Ocaktan, “Herkes kendi ülkesinin çıkarlarını düşünmek zorundadır. Dolayısıyla zaman zaman belli ülkelerle birbirinin ayağına basanlar olur ama bu ilişkiler bir şekilde sürdürülür. Türkiye son yıllarda bu ilişki biçimini kaybetti.” ifadelerini kullandı.

Dış politikayla ilgili meselelerin 'millî mesele' gibi algılandığını ve bu sebeple eleştirel bakılamadığını ifade eden Ahmet Taşgetiren, “Dış politikada takınılan tavır 'milli politika' olarak niteleniyor ve muhalefetin ya da medyanın onu eleştirmesi sakıncalı bir tavır gibi algılanıyor. 'Sen işte millî politikaya karşı çıkıyorsun' gibi...” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın Akşener'e yaptığı “O masadan ayrıl.” çağrısını da değerlendiren Ocaktan, “Meral Akşener'in masayı bırakıp gitmeyeceğini herhalde Erdoğan biliyor olmalı.” şeklinde konuştu. Erdoğan'ın bu adımının çeşitli amaçlar taşıyabileceğini belirten Ocaktan, “Akşener gelmese bile en azından HDP seçmenini İYİ Parti'ye karşı bir duruş ortaya koymasını sağlamak, seçimlerde oy verme ihtimali olan Kürt seçmeni biraz buradan uzaklaştırmak gibi bir hedefin de olduğunu sanıyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın çağrısının yeni olmadığını hatırlatan Ocaktan, seçimler yaklaşırken buna benzer adımların artabileciğini belirterek, “O sebeple bu masanın her halükarda ayakta kalması Cumhur İttifakı açsından bir kayıp ve Altılı Masada bir dağılma olmazsa Cumhur İttifakının işi hiç kolay değil. Yani bunu onlar da görüyorlar ki daha çok bu nokta üzerinden sürekli bir şekilde masayı yıpratmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN