Mehmet Ocaktan: Toplumu kutuplaştırmaktan başka bir anlamı yok

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan seçim gündemini KARAR TV'de değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting konuşmalarını yorumlayan Ocaktan, Erdoğan'ın söylem ve üslubuna dikkat çekti. Ocaktan, "Diyaneti kapatacaklarmış' gibi benzeri açıklamaları hakkaniyetle bağdaştırılamaz. Millet İttifakı'nın böyle bir açıklaması veya beyanı yok" ifadelerini kullandı.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında KARAR Gazetesi Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan seçim gündemini canlı yayında değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarında yaptığı mitinglerde, Millet İttifakı'nı hedef göstererek 'Diyaneti kapatacaklar, Öcalan'ı içeriden çıkaracaklar' vb söylemlerini yorumlayan Mehmet Ocaktan, Erdoğan'ın üslubuna dikkat çekerek, "'Millet İttifakı'nı nasıl daha itibarsız hale getirebiliriz' yaklaşımının bir sonucu olduğu kanaatindeyim" eleştirisinde bulundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNİN MEKTUBUYLA OY İSTEDİN"

Seçime günler kala Cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmaları ve mitingleri devam ederken, Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Ocaktan, "Üslup sadece sözlerle kalmıyor. Söylendiği zaman toplumları kutuplaştırmayı derinleştiren bir özelliği var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadelerini anlamak mümkün değil. 'Diyaneti kapatacaklarmış' gibi benzeri açıklamaları hakkaniyetle bağdaştırılamaz. Millet İttifakı'nın böyle bir açıklaması veya beyanı yok. Diğer taraftan baktığımızda 2019 seçimleri öncesinde Kürtlerden oy alabilmek için Abdullah Öcalan'ın mektubu TRT'de okutuldu. Sen devletin resmi televizyonunda terör örgütü liderinin mektubunu okutarak insanlardan oy istedin. Kırmızı bültenle aranan kardeşini yine TRT'de konuşturdun. İktisatlı bir şekilde baktığımız daha somut şeyler var. O yüzden Erdoğan'ın bu üslubu 'Millet İttifakı'nı nasıl daha itibarsız hale getirebiliriz?' yaklaşımının bir sonucu olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMU GERİLİM ORTAMINDA TUTMAKTAN BAŞKA BİR ANLAMI YOK"

Aynı zamanda Ocaktan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde sert üslupla Millet İttifakı'na yaptığı bazı ithamların toplumu kutuplaştırdığını ifade eden Ocaktan, "Bu dilin hem iktidara, hem AK Parti'ye, hem de millete bir faydası yok. Toplumu gerilim ortamında tutmanın, kutuplaştırmayı derinleştirmek ve düşmanlığı artırmaktan başka bir anlam ifade etmiyor" dedi.

"İNSANLAR 'YANDIM ALLAH' DİYOR"

Türkiye'de adalet ve hukuk sisteminin her geçen gün kötüye gittiğini vurgulayan Ahmet Taşgetiren, hukuk ve ekonomideki yanlışlıkların anlatılamadığını söyledi. Taşgetiren, "Sayın Cumhurbaşkanı seçimi kaybetme sıkıntısı içerisinde bu söylemlerde bulunuyor. Bunu görmemek mümkün değil. Savunma sanayide, yol ve hastane yapımında birçok iş yaptı. Tabii yapılırken döviz üzerinden garantiler verildi vs birçok yanlışlıklar da var. Bunlar yapıldı. Bunları anlat ama sanki anlatılamayan bir şeyler var. Bunlardan birisi hukuk diğeri ekonomi. İnsanlar 'yandım Allah' diyor. Her halükarda bile iktidara pay çıkarmaya çalışanlar bile bir şeyleri ihmal ettiklerini söylüyor. Orta gelirli grup kalmadı. Tayyip Erdoğan devam ederse ekonomi de çözülür diye bir ümit de yok" eleştirisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN