Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz: Kılıçdaroğlu yüzde 56-57 oranında bir oy alıyor

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti'nin Altılı Masa'ya geri dönüşünü değerlendirdi. Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da analiz yapan Özkiraz, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan sonra yayınlanan anketlere baktığınızda yüzde 56-57 oranında bir oy alıyor. Anketi yapan iki firma adaylıklar belli olmadan önce CHP ve Kılıçdaroğlu'na uzak ihtimaller tanıyan firmalardı." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olmasının ardından izleyeceği yol haritası da merak ediliyor. Meclis'teki partileri ziyaret edeceği öğrenilen Kılıçdaroğlu, kürsüden parti grubuna seslenmeyecek ancak parlamenter sisteme geçişe kadar partisinin genel başkanı olarak kalacak. Seçim kararı alındıktan sonra ise Kılıçdaroğlu için aday tanıtım toplantısı düzenlenecek Millet İttifakı'ndaki tüm partiler de kampanyada yer alacak. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu'nun adaylık süreci başlamış oldu.

Millet İttifakı'nda adaylık krizi çözüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz edip masadan kalkan İYİ Parti masaya yeniden döndü. Krizi çözen ise İYİ Parti'nin aday olarak göreve çağırıdığı iki isim olan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, Cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisiydi. Krizin çözülmesinin ardından Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı olarak açıklanmıştı. Adayın açıklanmasının ardından 'anketler ne söylüyor?' sorusu ise siyasetin gündeminde.

"MERAL AKŞENER'İ O MASAYA GETİREN..."

"Kemal Kılıçdaroğlu için planlanarak bile sağlanamayacak bir taban ittifakı sağlanmış oldu. Meral Akşener'i o masaya getiren de taban ittifakının tepkileri oldu." şeklinde konuşan Kemal Özkiraz, İYİ Parti'ye gelen tepkilerden söz etti.

mr.png

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIR MI?

KARAR TV ekranlarında gazeteci Gülay Erdemli'nin 'Seçim ikinci tura kalır mı?' sorusuna ise cevap veren Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, "Seçim ikinci tura kalmaz. Muharrem İnce gibi figürler ikna edilmeye çalışılıyor. Zannediyorum İnce de aday olmayacak gibi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanına dayanamayacak. Gerçekten Muharrem İnce ulusalcı kanala daha yakındır. Bunu Muharrem İnce'den de bekliyor insanlar. Söz konusu vatan artık. Seçimin ertelenmesi gibi bir şey ise mümkün olmayacak. Buna Erdoğan da cesaret edemeyecek. İnsanların elinde demokrasinin son kırıntısı olan sandık var. Bunu ellerinden alamazlar." şeklinde cevapladı.

KARARSIZ SEÇMENLERİN DURUMU

Kararsız seçmenlere yönelik araştırmalar yaptığını söyleyen Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, "Anketlere 'kararsızım' cevabı verenlerin en az yüzde 70'inin hiçbir dönem kararsız olmadığını biz biliyoruz. Sadece anketlere söylemek istemiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edilmesiyle bu durumda azalma görüldü. İnsanlar 'Kemal Kılıçdaroğlu kazanacak aday değil' söylemine inanmadı. İki büyükşehir belediye başkanının Kılıçdaroğlu'nun sağına ve soluna alınması belki de en baştan konuşulması gereken formüldü. Olabilecek en güçlü 3 aday bir arada çalışacaklar." ifadelerine yer verdi.

"PARÇALI BİR KOALİSYON VAR"

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilişkisinden bahseden Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, "AKP ve MHP'nin halktan gizledikleri şey, kendileri de parçalı bir koalisyonlar. Kendileri de bunu biliyor, konuşarak çözülüyor. Bunları kullanmaya çalışıyorlar. Sanki kendileri tek parti iktidarıymış, muhalefet koalisyonla geliyormuş gibi bir durum oluşturmaya çalışıyorlar." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN