Gelecek Partili Cemal Eğin: Bu nasıl bir kardeşlik hukuku?

Orta Dalga programında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü hakkında konuştu. Gülay Erdemli'nin sorularına yanıt veren Gelecek Partili Eğin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine seçimlerde isminin kullanılmasına tepki gösterdi. Eğin, "Her seçim zamanı Sivas'ta birileri Muhsin Yazıcıoğlu için 'kardeşim' hitabını kullanıyor. Bu nasıl bir kardeşlik hukuku? Bu dosya 15 Mayıs tarihinden itibaren tekrar açılacak" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Eski Ülkü Ocakları Başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü.

806x378-1475053288571-npzb.jpg

Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servis'i aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya, ne de pilot Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuyu KARAR TV ekranlarında gündeme getiren Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı Cemal Eğin, 'Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgiliyi dosya tekrar gündeme getirilecek' ifadesine yer verdi ve ekledi: "Her seçim zamanı Sivas'ta birileri Muhsin Yazıcıoğlu için 'kardeşim' hitabını kullanıyor. Bu nasıl bir kardeşlik hukuku? 25 Mart'ta helikopter düşürüldüğünde içeride 5 kişi vardı. Ancak Muhsin Başkan'ın 2 tane telefonu vardı. Ben duyar duymaz kendisini cep telefonu ile aradım. Telefonu çalıyordu. Kapsama alanı dışında değilken 47 saat kim neyi bekledi?"

cemal-egin.png

Öte yandan Eğin, hatların çektiğini belirterek, "Turkcell koordinatları gösterdi ve köy muhtarı doğru yeri söylediği halde 6 kilometre tam ters tarafta arama yapılarak 50 saat zaman kaybolmuş oldu. Gazeteci İsmail Güneş tam 22 dakika acil yardım hattını arayarak yardımda bulundu. İsmail Güneş 47 saat sonra bulunduğunda iki çene kemiğinin kırıldığını biliyoruz. Çene kemiği kırılan insan 22 dakika telefonda nasıl konuştu?" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN