Mustafa Karaalioğlu: Muharrem İnce'nin seçmeni sandığa gitmeyebilir

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı'ndan çekilme kararının şu an için bir anlam ifade etmediğini belirten Mustafa Karaalioğlu, "CHP'liler çekilmesi için çok baskı yapıyordu fakat oylar biraz Kılıçdaroğlu'na biraz Sinan Oğan'a gitti" şeklinde konuştu.

Seçimlere son 3 gün kala Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce seçimlerden çekilme kararı aldı. KARAR Gazetesi Yazarları Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol 'Ortak Akıl' programında hem Muharrem İnce'nin çekilme kararını, hem de Türkiye'nin gelecek politikalarını yorumladı. Muharrem İnce'nin açıklamaları hakkında konuşan Karaalioğlu, "Muharrem İnce'nin bu saatten sonra çekilmesinin hiçbir anlamı yok" dedi.

"ERDOĞAN'IN ÖNGÖREMEDİĞİ ŞEY CHP'DEKİ DEĞİŞİM"

Mustafa Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın getirdiği 50+1 sistemde sosyopolitik yönden CHP'nin uzun yıllar kazanamayacağı öngörülürken, mevcut durumda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili ise Taha Akyol, "Burada Erdoğan'ın çok aşırı olan ve kendisini hem yanılttığı, hem de yıprattığı görülmekte olan egosu son derece önemli. Sahaya kendisinden başka bir lider zaten çıkamazdı. İstanbul seçimlerinde 13 bin olan oy farkını ' ben sahaya iner bunu kat kat değiştiririm' düşüncesine gitti. Fakat oy farkı 13 binden 800 bine çıktı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hazırlattırırken de yine aynı aşırı özgüvenle hareket etti ve bütün yetkileri elinde topladı. Bunu yapmanın verimsizlik, çelişki, hantallık ve yanlışlara yol açacağını, hem siyaset biliminin hem de işletme biliminin tespit ettiği gerçekliklere hiç dikkat etmedi. Şimdi de aynı durumla karşı karşıyayız. Erdoğan'ın öngöremediği şey ise CHP'deki değişim" yorumunda bulundu.

"BENİM TEMENNİM SEÇİMİN İLK TURDA BİTMESİ"

İktidar mensuplarının siyaset dilinin kutuplaştırdığını belirten Akyol, "Türkiye son derece kutuplaştırıldı. Bir Cumhurbaşkanı'nın 'sen PKK'lısın' demesi, yandaşlarının uydurma afişler asması gibi şeyler bir ülke için endişe verici. Benim temennim seçimin ilk turda bitmesi. İlk turda biterse de Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı gözüküyor. Esas problem de seçim bittikten sonra Türkiye'nin ne olacağı? Eğer Erdoğan'ın politikaları devam ederse, bu 5-6 yılda nereye gittiysek önümüzdeki 5-6 yılda da onun daha ötesine gitmiş oluruz. Sayın Kılıçdaroğlu seçimleri kazanırsa, Türkiye'nin en saygın ve dünyaya da güven veren iktisatçılar tarafından hazırlanmış olan iktisad-i reform programı devreye girecek" dedi.

"OYLAR SİNAN OĞAN'A GİTTİ"

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklaması hakkında konuşan Mustafa Karaalioğlu, "Muharrem İnce'nin bu saatten sonra çekilmesinin hiçbir anlamı yok. Şu an Kılıçdaroğlu'na hiçbir faydası yok. Muhtemelen seçmeni protest takılıp sandığa da gitmeyebilir. CHP'liler çekilmesi için çok baskı yapıyordu fakat oylar biraz Kılıçdaroğlu'na biraz Sinan Oğan'a gitti" yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN