Kumpas videosunu yayan hesap AKtroll çıktı: Görüntülerin Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilmişti

Kumpas videosunu yayan hesap AKtroll çıktı: Görüntülerin Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilmişti

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da Ali Yeşildağ'a ait gibi gözüken bir hesapta Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınlamıştı. Ali Yeşildağ'ı taklit eden hesabın AK Partili troller tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. Geçmişte hesabın 6284'ün kaldırılması için, Atatürk aleyhine tweet atıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdüğü görüldü.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter'da Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler ortaya çıkmıştı. Bu görüntüler üzerine İnce, görüntülerin kendisine ait olmadığını ve İsrail menşeili bir web sitesinden alındığını söylemişti. Memleket Partisi lideri İnce, bu ifadelerin ardından cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

Siyasette dünyasında kaset kumpası tartışması devam ederken; İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin yayınlandığı hesabın Ali Yeşildağ'a ait olduğu da iddia edilmişti.

HESAP DAHA ÖNCE AK PARTİ'YE ÖVGÜ YAĞDIRMIŞ

Tüm bunların yanı sıra görüntülerin yayınlandığı hesabın Ali Yeşildağ ile alakasının olmadığı ve geçmişte AK Partili trollerce kullanıldığı öğrenildi.

Sosyal Medya Manipülasyonu Araştırmacısı Dr. Tuğrulcan Elmas, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntülerin paylaşıldığı ve Ali Yeşildağ'ı taklit eden Ali_Yesilda hesabının ID'si 1518344680739590145 olduğunu duyurdu.

Bununla birlikte Dr. Elmas, bu hesabın geçmişte kullandığı isimlerin de @Ayse_Minyeli, @___5N1K___ , @MuhammdYak21 ve @Ismet_Ozl şeklinde olduğunu yazdı.

Hesabın, ID değiştirmeden önce Ayşe Minyeli adıyla tweet attığı dönemde 6284'ün kaldırılmasını istediği, Atatürk aleyhine tweet atıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdüğü, hilafeti savunduğu, Ümit Özdağ ve Nevşin Mengü'ye hakaret ettiği görüldü.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

fv3zgepwcaom34k.jpegfv31krywcau6soy.pngfv31i2yxgaml5ao.pngfv31hvywcagkbr7.jpeg

fv311iux0aazqxl.jpegfv33madwcacmoip.jpegfv32n37wcbqyas6.jpegfv4mukwxgaa9ubh.jpeg

fv336cbwyaaymrz.jpegfv34s6cwcakvo4o.jpegfv34mtgwcaqif18.jpegfv341dfwiaa9rbi.jpeg

fv36s3cwcbunjka.jpegfv36z8ywca4iphs.jpegfv367rnwcbujou8.jpegfv37pqvwcbkrb3y.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN