O iki günde bugünleri mumla arayacağız! Türkiye için kırmızı alarm... Sırılsıklam olacağız ama...

Türkiye, yeniden sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. 20-31 Temmuz 2023 günleri arasında etkili olacak Libya kökenli sıcak hava dalgasının, Türkiye'de sıcaklık rekoru kıracağını belirten meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Batı bölgelerindeki illerin göreceği rekor dereceleri tek tek açıkladı. İşte, Kerem Ökten hava durumu tahminleri...

Temmuz ayının başından bu yana Türkiye'nin de bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde, aşırı sıcak hava etkisini sürdürüyor. Sıcak hava dalgası henüz sona ermemişken uzmanlar, daha şiddetli bir sıcak hava dalgasının yolda olduğunu duyurdu. Bu hafta başlayıp ay sonuna kadar etkili olacak sıcak hava dalgasıyla vatandaşlar terden sırılsıklam olacak, Türkiye'de sıcaklık rekoru kırılacak.

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-1.jpg

HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK MI?

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in Meltem TV'de katıldığı canlı yayındaki hava durumu tahminleri şöyle:

"Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıklar çok yükseldi, hava çok boğucu ve nemli. Rüzgarlar bizi biraz serinletti ama 20 Temmuz'dan itibaren çok kuvvetli sıcaklıklar gelecek ülkemize, Libya üzerinden gelecek. Zaten ülkemize iki yerden sıcaklıklar gelir; bir Libya'dan, bir de Basra'dan. Bu Libya kökenli sıcaklıklar Balkanlar üzerinden ülkemize gelecek.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Hangi tarihlerde; 20 Temmuz'dan itibaren başlıyor, ay sonuna doğru sıcaklıklar rekora gidebilir, kırmızı alarm verilebilir, özellikle 27-28 Temmuz'a çok dikkat etmek zorundayız. El Nino'ya alışmamız gerekiyor, El Nino kuvvetleniyor.

31 Temmuz'a kadar havalar çok sıcak olacak, dişimizi sıkmak zorundayız. 1 Ağustos itibarıyla biraz rahatlıyoruz. İstanbul'da hava sıcaklığı 30 derecelerin altına gerileyecek. Ama 20-31 Temmuz arası işimiz gerçekten çok zor.

HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

27-28 Temmuz için İstanbul'da 40 derecenin üstü muhtemel, bu da gölgedeki değerler. Trakya için çok yüksek değerler gösteriyor. Edirne'nin sıcaklık rekoru 2007 yılında 44 derece ile kırılmıştı. Bu kez 48 derece olmasını bekliyoruz, bu çok tehlikeli. İzmir'de 47 drece, Aydın'da 46 derece, Muğla'da 47 derece, Balıkesir'de 46 derece, Bursa'da 45 derece, Çanakkale'de 46 derece, Tekirdağ'da 47 derece bekleniyor. Bunlar çok korkunç değerler, o yüzden ölümlere sebep olabilir.

Dünyanın çeşitli yerlerinde de bu var. İspanya'da, İtalya'da bunlar yaşanıyordu, yine yaşanacak. İtalya'da kırmızı alarm verildi, bu sıcaklıklar bir süre daha devam edecek. İngiltere üzerindeki cephe de buna sebep oluyor. İngiltere çok serin geçiyor, El Nino'nun böyle bir rolü var. İngiltere, 16 dereceleri gördü, nisan, mayıs değerlerinde. Ama Akdeniz havzası çok sıcak."

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

istanbul-5-gunluk-hava-durumu.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-5-gunluk-hava-durumu-jpg.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izmir-5-gunluk-hava-durumu-jpg.jpg

TÜRKİYE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU

20 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-6.jpg

21 TEMMUZ 2023 CUMA

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-5.jpg

22 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-4.jpg

23 TEMMUZ 2023 PAZAR

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-3.jpg

24 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ

sicak-hava-ne-zaman-bitecek-2.jpg

İL İL HAVA DURUMU RAPORU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN