Her sabah bir kaşık yiyin, kısa sürede mucizelere tanık olun: Kas, kemik, eklem, cilt... Bu besinin şifası saymakla bitmiyor

Her sabah bir kaşık yiyin, kısa sürede mucizelere tanık olun: Kas, kemik, eklem, cilt... Bu besinin şifası saymakla bitmiyor

Bilindiği üzere 'ne yiyorsak oyuz'... Bu yüzden sağlıklı beslenmek hem şimdi hem ileriki yıllarda sağlık sorunları yaşamamak adına en temel sağlık kurallarının başında geliyor. Bazı besinler ise günlük diyetimizden eksik etmememiz gereken besinlerin başında geliyor. İşte Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun her sabah tükettiği o şifa kaynağı...

Tükettiğimiz besinler yerine göre zarar, yerine göre de yarar sağlıyor. Bazı besinler spesifik hastalıklara iyi gelirken bazı besinler ise genel sağlığı koruyan ve vücut direncini artıran şifa kaynakları olarak biliniyor. Bu besinlerden en önemlisi ama en gözden kaçırılanı da tahin...

Kahvaltıda sadece tadı için tükettiğimiz, kiminin sevdiği kiminin sevmediği tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu besin kaynağını kendisinin de her sabah tükettiğini belirterek şifalarını saydı.

tahin-ve-susam.jpg

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN KENDİ ŞİFA SIRRI

Sağlık üzerine verdiği tavsiyelerle ünlü olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, onlarca besin içinde her sabah mutlaka tükettiği gıdayı açıkladı. Saraçoğlu, her sabah düzenli olarak bir kaşık tahin yediğini söyledi. Bu sağlık sırrını takipçileriyle paylaşan Saraçoğlu, "Güne tahin yiyerek başlayın" dedi.

Tahin özellikle eklem rahatsızlıklarına ve romatizmaya iyi geliyor. Bu şifalı gıda olası romatizma riskinin de en aza indirgenmesini sağlıyor. Eklem sağlığı için bir numaralı şifa olan tahinin fitness yapan kişiler tarafından antrenman öncesinde ve sonrasında tüketilmesi gerekiyor. Bu şekilde spor yapan kişiler hem eklem sağlıklarını koruyor hem de enerjileri artıyor.

Peki tahinin diğer faydaları neler? Tahin nelere iyi geliyor? Her sabah tahin tüketirsek ne olur? İşte tahinin faydaları...

bagisiklik.jpg
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Tahin, içeriğindeki çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri sayesinde bağışıklığı güçlendirici özellikler taşır. Günde 1 tatlı kaşığı tahin, günlük alınması gereken bakır miktarının %26’sını, çinko miktarının %9’unu, demir ve selenyum miktarının ise % 12’sini karşılar. Bu dört mineralin etkileri sayesinde tahin, vücut direncini artırır.

guclu-kaslar.jpg

KASLARI DEMİR GİBİ YAPIYOR

Yüzde 20 oranında saf protein içeren tahin, kas sağlığınıa da büyük fayda sağlar. Özellikle de antrenman sonrası tüketildiğinde kasları güçlendirir ve korur.

kemikler.jpg

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Tahin, yüksek oranda kalsiyum, bakır ve magnezyum içermektedir. Bir tatlı kaşığı tahin, 88 miligram kalsiyum içerir. Temelde susam ezmesi olan tahin, içeriğindeki bu mineraller sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. Tahin, özellikle kalça ve omurga kemiklerinin güçlenmesini sağlar.

beyin-sagligi.jpg

BEYİN SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI

Tahin, içeriğinde bulunan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri ile, duygu durumu dengeler ve beynin bilişsel fonksiyonlarını hızlandırır. Özellikle omega 3 yağ asitleri, hafızayı ve düşünmeyi geliştirerek Alzheimer hastalığına neden olan etkenleri azaltır. Tahin içeriğinde bulunan bir diğer mineral olan manganez de, sinir hücrelerinin gençleşmesini sağlar.

palak-cilt.jpg

PARLAK VE PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN

Tahin yedikçe ilk fark edeceğiniz şeylerden biri de cildinizdeki parlaklık ve pürüzsüzlük olacaktır. Tahin, içeriğindeki B vitaminleri sayesinde cildin beslenmesini ve canlanmasını sağlar. Tahinle aynı zamanda bir cilt maskesi yaparak etkisini katlayabilirsiniz.

guzel-saclar.jpg

SAĞLIKLI UZAYAN PARLAK SAÇLAR

Tahin, neredeyse tüm B vitamini türlerini de içerisinde barındırıyor. Kırmızı kan hücrelerine ve sinir hücrelerine etkisi yüksek olan bu besin sayesinde saç kökleri de besleniyor ve sağlıklı, uzun ve parlak olmasını sağlıyor.

antioksidan.jpg

ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLER İÇERİR

Tahin aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde de iltihap giderir ve astım, solunum yolları rahatsızlıkları gibi hastalıklara karşı savunma sağlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN