Tahinin içine bir kaşık limon suyu ekleyin! Vücuda öyle bir yararı ortaya çıktı ki

Tahinin içine bir kaşık limon suyu ekleyin! Vücuda öyle bir yararı ortaya çıktı ki

Türk mutfağında sıkça kullanılan bir malzeme olan tahin; lif, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Peki C vitamini deposu olan limonu tahinin üzerine sıkmanın faydasını biliyor muydunuz?

Tahin, ülkemizde sık tüketilen bir besindir. Hem lezzeti hem de sağlık açısından faydaları nedeniyle tercih edilen bir yiyecektir. Son zamanlarda ise, tahinin içine limon sıkmanın faydaları konuşulmaya başlandı. Peki, tahinin içine limon sıkmak gerçekten de sağlıklı mı? Bu konuda detaylı bir araştırma yaparak sizler için derledik. İşte, tahinin içine limon sıkmanın faydaları.

I. TAHİN NEDİR?

Tahin, susam tohumlarından yapılan bir besindir. Susam tohumları öğütülerek elde edilen tahin, yoğun bir lezzete sahiptir. Tahin, lif, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir.

II. LİMON NEDİR?

Limon, turunçgiller familyasından olan bir meyvedir. Limon, C vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineralleri de içerir.

tahin-limon-467338.webp

III. TAHİNİN İÇİNE LİMON SIKMAK

Tahinin içine limon sıkmak son zamanlarda popüler bir trend haline geldi. Peki, bu trendin arkasında yatan gerçekten sağlık açısından faydalar var mı?

A. Limonun C Vitamini İçeriği

Limon, C vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Tahinin içine limon sıkmak, tahinin C vitamini içeriğini artırabilir. C vitamini, bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı olur ve vücudumuzdaki hücrelerin sağlıklı kalmasını destekler.

B. Tahinin Kalsiyum İçeriği

Tahin, kalsiyum açısından oldukça zengin bir besindir. Tahinin içine limon sıkmak, kalsiyumun vücut tarafından daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. Kalsiyum, kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.

C. Tahinin E Vitamini İçeriği

Tahin, E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. E vitamini, vücudumuzdaki hücrelerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudumuzdaki serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Tahinin içine limon sıkmak, tahinin E vitamini içeriğini artırabilir. Tahin limon karışımı sadece kan yapıcı ya da yorgunluk önleyici değil aynı zamanda enerji depolarını güçlendirir. En eski sağlık şifalarından biri olan tahin limon karışımı özellikle kansızlık ve sürekli yorgun isteyenlerin en doğal ilacı olabilir.

Tahinin içine limon sıkmak oldukça basit bir işlemdir. İhtiyacınız olan tek şey, biraz tahin ve bir limondur. İlk olarak, bir kaşık tahini bir kaba koyun. Ardından, bir limonun suyunu sıkın ve tahinin üzerine dökün. Son olarak, tahin ve limon suyunu karıştırın. Tahinin içine limon sıkarak sağlık açısından faydalarını artırabilirsiniz. Ancak, herhangi bir sağlık sorunu ya da alerjiniz varsa öncelikle doktorunuza danışmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN