Tahin sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Çayın yanında ağızda eriyip gidiyor

Tahin sevmeyenler bile bu tarife bayılacak! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Çayın yanında ağızda eriyip gidiyor

Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız bu lezzet bundan sonra favori tariflerinizden biri olacak. İşte tahinli kurabiye tarifi...

Hepimiz tuzlu yada tatlı fark etmeden tüm kurabiye çeşitlerini çok seviyoruz. Bugün yine sizlere enfes bir kurabiye tarifi hazırladık. Enfes tahinin topraklarımızda yetişmiş lezzetli ceviz ile buluşmasıyla meydana çıkan tahinli kurabiye tarifimizi en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. Yedikçe yedirten, ağızda adeta eriyip giden bu lezzeti hem ev halkınız hem de misafirleriniz de çok beğenecek. İşte tahinli kurabiye tarifi...

MALZEMELER

Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 su bardağı tahin
200 g oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 yumurta sarısı (akını üzeri için ayırın)
1 paket vanilya
Yeterince un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için:

Dövülmüş ceviz
Yumurta akı

YAPILIŞI

Damakları çatlatan tahinli kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı, tahin, yumurta sarısı, vanilya, toz şeker ve unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuralım. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kurabiye hamurundan bir parça alarak elimizle yuvarlayalım.

tahinli-kurabiye.jpeg

BU LEZZET BUNDAN SONRA FAVORİ KURABİYENİZ OLACAK

Daha sonra yumurta akına daha sonra dövülmüş cevize bulayarak tepsimize yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN