Oğuz Kaan Salıcı: Altı lider çok badireler atlattı

KARAR TV ekranlarında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı seçim gündemini ve anket sonuçlarını değerlendirdi. Salıcı, "Vatandaş kendi görüşünü ifade ederken 'başıma bir şey gelir' diye bir çekingenliği olduğunda kendi oylarını saklamayı tercih ediyor" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programında gündemin öne çıkan başlıkları değerlendirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın konuk olduğu programda 14 Mayıs seçimleri öncesi anket sonuçları konuşuldu. Salıcı ise "Bizim gördüğümüz anketlerde bu iş birinci turda biter" ifadelerini kullandı.

"ANKETLERDE ÇIKAN SONUÇLARIN ÖTESİNDE OY ALACAĞIZ"

Seçime günler kala anket sonuçları birçok farklı sonuç çıkarmakta. Anketlerdeki verilerin yüzde 100 gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşın çekimser cevaplar verebileceğini belirten Salıcı, "Dip dalga anketlerde görünmüyor. Anketler sınırlı sayıda kişilerle yapılıyor. Vatandaş kendi görüşünü ifade ederken 'başıma bir şey gelir' diye bir çekingenliği olduğunda kendisini saklamayı tercih ediyor. 'Bu anketi kim yaptırıyor' diye sorup ona göre cevap veriyor. Anketlerde çıkan sonuçların ötesinde bir oy alacağımız kanaatindeyim" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN TRENDİ YÜKSELİŞTE"

CHP'nin kendi içerisinde yaptırdığı anketler hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Bizim gördüğümüz anketlerde bu iş birinci turda biter ve biz kazanırız olarak gözüküyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesine yönelik trend ise yukarıya doğru devam ediyor" yorumunda bulundu.

Aynı zamanda Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin CHP listelerinden milletvekili olmasını değerlendiren Salıcı, "İstanbul 1. Bölgede 6 arkadaşımız farklı siyasi partilerden ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin listesindeler, biz bir önceki seçimde 10 milletvekili çıkarmışız. Bunlar kolay değil, fedakarlık gerektiren işler" dedi.

"6 LİDER ÇOK BADİRELER ATLATTI"

Seçimden sonra Millet İttifakı içerisinde yer alan 6 parti liderinin anlaşmazlık yaşamayacağını belirten Salıcı, "Birbirlerine düşmezler! Altı lider şu ana kadar çok badireler atlattı. Bazılarını biliyorsunuz bazılarını bilmiyorsunuz. Her şeye rağmen masa bütünlüğünü korudu" şeklinde konuştu.

"SEÇİM VE DARBE AYNI CÜMLEDE ANILIR MI?"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun '14 Mayıs siyasi darbedir" söylemini değerlendiren Oğuz Kaan Salıcı, "İçişleri Bakanı'nın kendisi bizzat seçim güvenliği meselesidir! Bir insan seçim günüyle darbeyi aynı cümle içinde anar mı? Bu kadar gerçekten koptular" şeklinde yorumladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN