Karaalioğlu: 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesini iktidar beklemiyordu

Ortak Akıl programında 6 muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği toplantı hakkında yorumlarını dile getiren Mustafa Karaalioğlu, "Bir araya gelmelerini iktidar beklemiyordu" dedi. Karaalioğlu, "6 muhalefet partisi belirli kesimler tarafından çok takdir edilen bir fotoğraf verdi. Belirli kesimlere de endişe yarattı." ifadelerini kullandı.

KARAR TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu gündeme dair konu başlıklarını değerlendirdi. 6 muhalefet partisi liderinin de bir araya geldiği toplantı hakkında yorumlarını dile getiren Mustafa Karaalioğlu, "6 muhalefet partisi belirli kesimler tarafından çok takdir edilen bir fotoğraf verdiler. Belirli kesimlere de endişe yarattı. 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesi iktidarın beklediği bir tablo değildi." dedi.

3343376-810x458-1-001.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası'nın bugün açıklanan faiz kararı sonrası Taha Akyol, Ortak Akıl programında değerlendirmelerde bulundu. Akyol" Sayın Erdoğan 2014'te 'faiz sebeptir' dediğinden beri Merkez Bankası'na yükleniyor. Hatta yüksek faizin vatan hainliği olduğunu söylüyor. Bu Merkez Bankası'na çok ağır bir ithamdır. Sayın Erdoğan'ın daha sonra Nass kavramını kullanarak faiz haramdır demesi üzerine 2 aydır faiz yüzde 14'te sabit tutuluyor. Nass'ta yüzde 15 faiz haram da yüzde 14 helal mi? Bu soruyu sormamın sebebi eleştirmek değil. Bu konuya bakış açısının Nass değil de ekonomi bilimi olduğudur" ifadelerini kullandı.

Mustafa Karaalioğlu ise Türkiye ekonomisi için alınan kararları eleştirdi. Karaalioğlu, "Türkiye'de tasarruf yapmaya çalışanların yüzde 65'i parasını dolarda tutuyor. Aynı zamanda TL mevduatıyla ilgisi olanlar da devlet dolara endeksli bir imkan sağlamışken o fırsatı kaçırmıyor. Yetmedi, devlet 'evdeki yastık altı altınlarını da getir yüzde 14 faiz vereceğiz' diyor. Böyle bir uygulama acizlik. Devletin finansal olarak düştüğü duruma iyi bir gösterge değil. Böyle bir uygulama hiçbir yerde de yok" yorumunda bulundu.

Akyol ise, "Hükümet makro ekonomik dengeleri yerine oturtacak politikalar geliştiremediği ve açıkları kapatmak için bir defalık bir şeyler almaya çalışıyor. Bu bir defalık açık nedir? 128 milyar dolar. Hükümetin piyasalara karışmama ve şirketler arasında ayrım yapmama ilkesini kabul etmesi lazım. Yani ihale kanunu eski haline getirmeleri gerekiyor" dedi.

"YERLİ YATIRIMCININ GÖZÜ DIŞARIDA"

Son aylarda yükselen enflasyon ve dolar nedeniyle hayat şartlarının pahalılaşması da esnafı yıldırdı. Mustafa Karaalioğlu ise "Türkiye ekonomisini ayağa kaldırması umulan sanayici, tüccar ve bakkal vs. herkes fırsatçı, paragöz, stokçu ve hain oluyor. Böylelikle yerli yatırımcının gözü de dışarıda oluyor. Ya da yatırıma girmiyor" diyerek iktidarın aldığı yatırım kararlarının yanlış olduğunu vurguladı.

Karaalioğlu sözlerine devam ederek, "Doğal gaz ve elektrik faturalarına destek 2 milyon haneden 4 milyon haneye çıkartıyoruz dediler. Bu övünülecek bir şey mi? 2022 Türkiye'sinde 4 milyon hane faturalarda desteğe muhtaç durumda. Aynı zamanda Türkiye'de çalışanların yüzde 60'ı asgari ücret düzeyinde çalışıyor. Bunlar kalkınmış, büyüyen ve güçlü bir ülkenin rakamları değil. Bununla övünmek yerine gizlersin" dedi.

"ARAYI DÜZELTME ÇABALARINI DESTEKLEMEK LAZIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyareti hakkında konuşan Taha Akyol, "Geçmişte Mısır, BAE ve İsrail'e karşı siyasi çatışmalar çok oldu. Cumhurbaşkanı'nın uluslararası toplantılarda bu ülkelere nasıl hücumlar yaptığını da biliyoruz. Şimdi aramızı düzeltmeye çalışıyoruz. Bu arayı düzeltme çabalarını ben doğru buluyorum. Desteklemek lazım. Fakat iktidarda 'ben niye bu kadar kavga ettim de bu hale geldik' diye düşünmeli" ifadelerine yer verdi.

6 muhalefet partisi liderinin de bir araya geldiği toplantı hakkında yorumlarını dile getiren Mustafa Karaalioğlu, "6 muhalefet partisi belirli kesimler tarafından çok takdir edilen bir fotoğraf verdiler. Belirli kesimlere de endişe yarattı. 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesi iktidarın beklediği bir tablo değildi. İktidar kanadında 'partilerin birbiri arasında sorun var. Bunlar hiçbir şey yapamazlar' diye analizler geliyordu. Eğer muhalefet partileri bir arada hareket ederse iktidar dengelerini değiştirme gücüne sahip olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN