Sert: Türkiye'de orantısız güç kullanımının sahibi MHP

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert gündemin öne çıkan başlıklarını Osman Sert ile 15 Dakika programında değerlendirdi.

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert gündemin öne çıkan başlıklarını Osman Sert ile 15 Dakika programında değerlendirdi. Adana'da emniyet güçlerinin gösteri ve protesto hakkını kullanan Furkan Vakfı üyelerine uyguladığı orantısız şiddeti değerlendiren Sert, Ankara'da gücün kaynağı olan, milletin kullandığı oylarla gücün kullanıldığı iktidar yapılanması arasında bir orantısızlık olduğunun altını çizdi, Türkiye'de orantısız güç kullanımının sahibi MHP olduğunu dile getirdi.

Bunun Türkiye'de devletin vatandaşıyla kurduğu ilişkinin yansıması olduğunu ifade eden Sert, ''Bugün öğretici olan iktidar kimse o devletin kodlarını da iktidar üstleniyor. Ha muhafazakar olmuş ha seküler olmuş eğer iktidarı korumak gerekiyorsa polisi kullanabiliyor, kullandığında da polis karşısındakinin kimliğine ya da nerde durduğuna bakmadan hareket ediyor. Burada varmamız gereken sadece polisin değil eylemcinin de kimliğinden, kıyafetinden, siyasi görüşünden bağımsız olarak kamu düzeni ve eylem özgürlüğünün bir ilkeye bağlanması ve polisinde ne yapabileceğinin sınırlanması gerekliliği'' dedi. Sert sözlerine şöyle devam etti:

''Devlet Bahçeli Türk Polisi zamanında müdahale etmiştir alınlarından öpüyorum dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu içinde soy adı gibi soylu ifadelerini kullandı. Ne olduysa Erdoğan'ın grup toplantısı iptal edildi, henüz bir açıklama yapmadı. Bugün orada bir orantısız güç kullanımı var mı evet var. Bugün Türkiye'de orantısız güç kullanımının sahibi MHP. Neyi kast ediyorum? MHP'nin gücü belli. Bugün kendisi için seçim barajının düşürüldüğü, İttifak dışında baraja ihtiyacı kalmasın diye yüzde 7'ye indirildiği, anketlerde yüzde 10'un altında bir oy oranına sahip olan, buna rağmen yüzde 50+1 ile sahip olunabilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi kafasına koyduğunu yapan bir lider tarafında kullanılabilecek, son başkanlık sistemi referandumu ile nerdeyse sorgusuz sualsiz denetlenemez bir gücün kullanılabildiği bir sistemin kontrolü MHP'nin elinde. Dolayısıyla bugün Ankara'da gücün kaynağı olan, milletin kullandığı oylarla gücün kullanıldığı iktidar yapılanması arasında bir orantısızlık var.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN