Akif Beki: SBK'nın arkasında gizli bir el olabilir | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğini tartışan Beki, " Sezgin Baran Korkmaz'ı yurt dışında yakalatmak istemeyen, yurt dışında koruyan ama Türkiye'ye de dönmesini istemeyen bir gizli el var sanki" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. SBK'nın Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği ve Türkiye'nin SBK konusuna yaklaşımı ele alındı.

"SBK'NIN ARKASINDA GİZLİ BİR EL OLABİLİR"

Kara para aklama suçuyla aranan ve ABD'nin talebi ile Avusturya'da yakalanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, Türkiye'de mi ABD'de mi yargılanacağı merak söz konusu oldu. Bir diğer tartışılan konu da Türkiye'nin SBK'yı gerçekten talep edip etmediği oldu. Türkiye'nin SBK (Sezgin Baran Korkmaz) konusuna yaklaşımını değerlendiren Beki, şöyle konuştu:

"Neden bizim talebimiz SBK'nın yakalanmasını sağlamadı da ABD söyleyince yakalandı? Bu sorunun cevabı muallakta. Biz SBK'nın arandığını zannediyorken, SBK mallarını alıp satmaya, hisselerini devretmeye, paraları üstünde tasarrufta bulunmaya devam etti. Demek ki SBK'nın Türkiye'den korkusu yokmuş. Türkiye yakalamak istemiyor, yakalamak istiyormuş gibi yapıyor. Onu her yerde arıyormuş gibi yapıyor, kırmızı bülten çıkarmış gibi yapıyor. Türkiye sadece 'mış' gibi yapıyor. Sezgin Baran Korkmaz'ı yurt dışında yakalatmak istemeyen, yurt dışında koruyan ama Türkiye'ye de dönmesini istemeyen bir gizli el var sanki. SBK'nın yurt dışında konuşması daha tehlikeli. Böyle birinin yurt dışına çıkmasına nasıl izin verirsiniz? Kapıdan dışarı adım attığı andan itibaren, ABD tarafından yakalanacağını çocuk bile bilir."

Yıldıray Oğur ise, "ABD, SBK'nın malları peşinde. Hepsi Amerikan hazinesinin takibinde" dedi ve Türkiye'de son zamanlarda yaşanan çürümüşlük hakkında, "Sedat Peker'in anlattığı şeyleri dış güçler yaptırmadı. Bunlar, iç güçlerin eseri" diye konuştu.

"BU ÇILGIN' PROJENİN MOTİVASYONU NE?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, birçok insanın karşı çıkmasına rağmen ısrarla 'yapacağız' dediği Kanal İstanbul projesi hakkında konuşan Beki, "Bu ısrar, bu inat ne? Bu çılgın' projenin motivasyonu ne?" dedi.

Oğur ise motivasyonun, şu olabileceğini açıkladı:

"Herhalde bu projenin motivasyonu şu; Türkiye'ye yatırım anlamında sermaye girişi olmuyor. Burası bir 'gayrimenkul cenneti olacak' diye bakıyor olabilirler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN