Ruşen Takva Maraş'taki trajediyi canlı yayında anlattı

Orta Dalga programına konuk olarak katılan ve Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtlayan Gazeteci Ruşen Takva, Kahramanmaraş ile çevresindeki illerin son durumunu canlı yayında anlattı. Takva enkazların hala kaldırılmaya devam edildiğini ifade ederek, "Ölü sayısı çok daha yüksek" dedi.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Orta Dalga' programına Gazeteci Ruşen Takva konuk oldu. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ilk gününden bu yana afet bölgesinde mesleki faaliyetlerini yerine getiren Takva, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maraş'ta su problemi ve uyuz hastalığı şikayetlerinin arttığını söyleyen Ruşen Takva, "Bilinen bir salgın yok ama yıkanamamaktan kaynaklanan bir sorun var. Maraş'ta deprem sonrası hastanelerde uyuz ve bit şikayeti artmış" diyerek anlattı.

"MARAŞ'TA SU SORUNU BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLADI"

Maraş'ta su ihtiyacına dikkat çeken Takva, "Dün 24. gündü ve Kahramanmaraş en başa dönmüş gibiydi. Bir anne vardı sadece su istiyordu, su bulamıyordu. Maraş'ta yeniden su sorunu baş göstermeye başlamış ve bu sorun çözülmüyor gibi. Bazı suların depolandığına dair teyide muhtaç bilgiler var. Kadın, valiliğin önüne kurulmuş AFAD merkezine geliyor ve su istiyor. AFAD yetkilileri de kendisine 'yüzüğünüzü satın bir şekilde çözün' diyerek bir beyanda bulundular. Çok korkunç bir görüntüydü" dedi.

"MARAŞ AKŞAM HAYALET KENTE DÖNÜYOR"

Maraş'ta enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ve yoğun tozdan dolayı solunumda sıkıntılar yaşandığını belirten Ruşen Takva, "Maraş koca bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Gündüz mesai saatinin başlamasıyla hummalı bir çalışma başlıyor. Maske kullanıyor olmamıza rağmen öksürüyoruz. Mesai bittikten sonra tamamen hayalet bir kente dönüyor. Polislerin devriye gezdiği ve düdüklerin çaldığı distopik bir film sahnesi gibi her yer" yorumunda bulundu.

"UYUZ VE BİT ŞİKAYETLERİ ARTMIŞ"

Su yetersizliğinden kaynaklanan duş alamama gibi sorunlar yaşayan depremzedelerin hastalık şikayetlerinin olduğunu anlatan Takva, "Hijyen problemi en önemli sorunlardan. Hastanelerdeki sağlık emekçilerinin durumu çok kötü. Hastaların göreceği, çalışılan bölümler alçıyla, sıvayla kapatılmış. Hastanenin kapalı olan bölümlerine gittiğinizde hasarın gerçek boyutunu görüyorsunuz. Bilinen bir salgın yok ama yıkanamamaktan kaynaklanan bir sorun var. Maraş'ta deprem sonrası hastanelerde uyuz ve bit şikayeti artmış" diyerek Maraş'taki son durumu anlattı.

"ÖLÜ SAYISI ÇOK DAHA YÜKSEK"

Maraş'ta seçmenin nabzını yoklayan ve enkaz kaldırma çalışmaları hakkındaki bilgilerini canlı yayında aktaran Ruşen Takva, "Maraş'ta iktidara bağlanan tam bağlanmış, kopan da tam kopmuş durumda. Sorunu gören tam görüyor, görmeyen de tam görmüyor. Orta alan kalmamış, uç fikirler var.

Maraş politik olarak patlayacak bir bomba gibi duruyor. Her an birileri birbirlerini hedef gösterebilir. Bir depremzede kendi imkanlarıyla parka çadır yapmıştı. Kendi çadırı yokken, çadır olmadığını söylemeyi devlet ihanetiyle eşdeğer tutuyordu Ölü sayısı çok daha yüksek. 'Sayı netleşti' dedikleri andan itibaren her enkazdan cenazeler çıkmaya devam ediyor. Kaldırılmamış yüzde 50'den fazla enkaz olduğunu söyleyebiliriz. Hastaneye gittiğimizde üçüncü günden sonra vefat listeleri güncellenmemişti bile" diyerek Maraş'ta son durumu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN