Sert: Erdoğan için maliyet olarak görünen dış politika parametreleri artıya döndü

KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert, KARAR TV'de Rusya Ukrayna savaşının Türkiye için sonuçlarını ve dış politikanın iç siyasete yansımalarını değerlendirdi.

KARAR TV'de gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendiren KARAR Gazetesi yazarı Osman Sert, ''Bundan 6 ay önce iktidar için maliyet olarak görünen dış politika parametreleri artık Erdoğan için bir artıya dönmüş durumda'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna ve Rusya'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da bir araya gelmesini değerlendiren Sert, ''İki tarafı masada barış görüşmesi yapmaya zorlayan şey Türkiye'nin varlığı ya da politikası değil. Bunu sağlayan bir kaç tane done var. Biri silah, eğer Ukrayna'nın elinde özellikle batının verdiği silahlar olmasaydı bunda Bayraktar'ın rolünü de biliyoruz. Türkiye'nin Ukrayna'ya bir süredir sağladığı insansız hava araçlarının, onun ötesinde tanksavarları, uçaksavarları olmamış olsaydı Putin bir görüşmeye bu kadar istekli olur muydu? Ukrayna direniş konusunda bu kadar ısrarlı olmasaydı, vatanını savunma konusunda bu kadar güçlü bir irade ortaya koymasaydı yine Ruslar masaya gelebilirler miydi?'' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yeni kurulan sistemde daha aktif bir oyuncu haline geldini belirten Sert, güvenlik merkezli kurulan yeni jeopolitik denklemde Türkiye'deki insan hakları ihlali arka plana itildiğini de sözlerine ekledi.

Bugünkü ortamın Türkiye'ye bir alan açtığının altını çizen Sert, ''Bir esneklik kazandırmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bunu sonuna kadar kullanacak. Bundan 6 ay önce iktidar içi maliyet olarak görünen dış politika parametreleri artık Erdoğan için bir artıya dönmüş durumda'' şeklinde konuştu.

Detaylar ve daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN