Taha Akyol: 85 milyonun vebali var

AK Partililerin birçok soruda cevap vermeleri gerektiğine değinen Taha Akyol, 'muhasebelerini yapsınlar' çıkışında bulundu. Esad ile Erdoğan'ın arasındaki barışma sinyalleri ise henüz belirsizliğini koruyor. 'Siyasette küslük olmaz' şeklinde konuşan Erdoğan'ın ardından bu tartışma Ortak Akıl programında yerini aldı.

MERVE ŞİŞMAN

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu gündeme dair değerlendirmede bulundu.

"ARAPLARA NE TAVİZLERİ VERİYORUZ BİLMİYORUZ"


Merkez Bankası faiz kararını 150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çeken Merkez Bankası, bugün yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 9'a indirmişti. Açıklanan faiz kararı iki yıl sonra tek haneli rakamı gördü. Taha Akyol Ortak Akıl programında bu konuya değinerek, "Merkez bankasının 128 milyar doların üzerine, 100 milyar dolara yakın para harcadığı söyleniyor. Doları 18 lira civarında tutmak için, kredileri şişirmek için piyasaya sürülen 100 milyar dolar nereden geliyor? Dışardan aldığımız swaplardan geliyor. Swap dediğimiz borç. Bunlar istenecek borçlar. Öyle olunca Araplara ne tavizler veriyoruz, bilmiyoruz. Suudi Arabistan'da 5 milyar dolarlık kredi imzalanmış. Bu çok üzücü bir şey. " şeklinde konuştu.


"85 MİLYONUN VEBALİ VAR"


AK Partililerin birçok soruda cevap vermeleri gerektiğine değinen Taha Akyol, 'muhasebelerini yapsınlar' çıkışında bulundu. Akyol, hangi politikalarla neler yapıldığını sorarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "AK Partililer şu sorunun cevabını çok iyi düşünmeliler, bu konuda 85 milyonun vebali var; hangi politikalarla Türkiye'yi 3 bin dolardan 12 bin dolara çıkardık, hangi politikalarla 12 bin dolardan 8-9 bin dolara düşürdük? Hangi politikalarla Türkiye yükselen yıldız olarak gösterildi? Hangi politikalarla 220 milyar dolar yatırım sermayesi geldi? Hangi politikalarla gelen bu sermaye geri gitti? Bunun bir muhasebesini yapsınlar. O yüzden de 'dün yanlış yaptı bugün de doğru yapıyor' sözü çok yüzeysel."

"BÜTÜN AVANTAJLARIMIZI KAYBETTİK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşşar Esad ile görüşmesi tartışması gündem oldu. 'Siyasette küslük olmaz' şeklinde konuşan Erdoğan'ın ardından bu konu Ortak Akıl programına taşındı. "Ülkesinde hakimiyet kurmuş olan bir Esad var. Politikası yanlış çıktığı için Esad ile barışma ihtiyacı duyan bir Tayyip Erdoğan var. Suriye zaten şartlar koştu. 'Bizim görüşmemiz için Türkiye'nin Suriye'den çıkması lazım' diye şart koştu. 20 gün önce bu açıklamayı yaptılar. Mısır dış işleri bakanı, Türkiye ile ilişkileri normalleştirilmesini askıya aldıklarını iki hafta önce açıkladı. Libya'daki varlığımızı geri çekmemizi istiyorlar." şeklinde konuşan Akyol'a Mustafa Karaalioğlu, "Bütün avantajlarımızı kaybettik. Oradaki doğalgaz, petrol süreçlerinin dışındayız. Oradaki hamasetin bize faturası oldu. Orada avantaj kaybettik ve Yunanistan'ı büyüttük. Türkiye'yi önemsizleştiren bir strateji oldu." şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN