Taha Akyol: Sorun devasa ve çok acil

Gazeteci ve Yazar Taha Akyol, ekonomide güvensizliğin olduğunu belirterek, yeni gelecek Hazine ve Maliye Bakanı'nın acilen göreve başlaması gerektiğini savundu. Akyol, Ekonomiyle ilgili en çok merak edilen Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı. Sorun devasa ve aynı zamanda da çok acil" dedi.

KARAR TV Youtube kanalı canlı yayınında, Mustafa Karaalioğlu ile Taha Akyol Türkiye'yi bekleyen ekonomik sorunları değerlendirdi. Akyol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikasının Türk lirasının değerini düşürdüğünü belirterek, " Dolar 20 liranın üzerine çıktı. Bu durum ekonomiye olan güvensizliği gösteriyor çünkü Sayın Erdoğan uygulanan ekonomi politikalarının değişmeyeceğini söyledi" dedi.

"DOLARIN 20 LİRA OLMASI EKONOMİDEKİ GÜVENLİĞİ GÖSTERİYOR"

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine kimin getirileceği merak edilirken, Taha Akyol ise sorun büyük diyerek bakanların hızlıca göreve başlamaları gerektiğini belirtti. Akyol, "Ekonomiyle ilgili en çok merak edilen Hazine ve Maliye Bakanı'nın kim olacağı. Sorun devasa ve aynı zamanda da çok acil. Dolar 20 liranın üzerine çıktı. Bu durum ekonomiye olan güvensizliği gösteriyor çünkü Sayın Erdoğan uygulanan ekonomi politikalarının değişmeyeceğini söyledi. İnsanlar 'Bu politika değişmezse ne olur?' deyip TL'den kaçıyor. Çünkü bu politika Türk lirasının değerini düşürdü" yorumunda bulundu.

"İNŞALLAH HUKUKU SAVUNAN BİR BAKAN OLUR"

Türkiye'de sadece ekonomik anlamda sorunların olmadığının altını çizen Taha Akyol, hukuk alanında da liyakat sorunu olduğunu söyledi. Akyol," Benim şahsen önem verdiğim Adalet Bakanı kim olacağı? İnşallah Abdülhamit Gül seviyesinde bir bakan olur. Yeri geldiğinde hukuku savunan ve gazete kupürleriyle doldurulmuş iddianameleri, buna göre yapılan tutuklamaları eşleştiren bir bakan görmek isterim" yorumunda bulundu.

Aynı zamanda Taha Akyol, "2012-2013 yıllarında Türkiye'de kişi başı gelir 12 bin dolardı ve Sayın Erdoğan Şubat ayında açıkladığı seçim bildirisinde 2028 yılı için 16 bin dolar vaat etmişti. Dünyada böyle bir kötü yönetim söz konusu değil. 15 yılda yıl başına 300 dolar gelişim" diyerek ekonomideki yanlış politikaları eleştirdi.

"AYRI ADAY OLURSA ERDOĞAN KAZANIR"

İYİ Parti'nin 'ittifak bitti' açıklamasını değerlendiren Taha Akyol, "Belediye seçimleri ile cumhurbaşkanı seçimini kimse birbirine karıştırmasın. İstanbul'da yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ayrı aday çıkarırsa, bu seçimde Erdoğan'ın adayı kim olacaksa o kazanır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN