Yavru kedi şarj istasyonu görenleri gülümsetti... Üşüyen kediler bakın ne yaptı...

Sosyal medyada 'yavru kedi şarj istasyonu' notuyla paylaşılan video izleyenleri güldürdü. Sevimli yavru kedilerin yürekleri ısıtan görüntüleri sosyal medyada viral oldu. İşte o tebessüm ettiren kedi videosu...

Üşüyen iki yavru kedinin sıcak bulduğu alana gidip, orada dikilip kaldıkları anlar sosyal medyada en çok paylaşılan videoları arasına girdi.

Kedilerin o anları, "Yavru kedi şarj istasyonu" notuyla paylaşıldı.

İşte sevimli kedilerin gülümseten anları...

yavru-kedi-sarj-istasyonu3.jpg

yavru-kedi-sarj-istasyonu1.jpg

yavru-kedi-sarj-istasyonu2.jpg

KEDİLER NEDEN SICAĞI SEVER?

'Kedici' sitesinde yer alan habere göre, yeni doğan yavruların gözleri açılmadan önce annenin yerini belirleyip beslemelerini sağlayan yüzlerinin etrafında sıcaklık reseptörleri ile doğarlar.

Yaş aldıkça bu reseptörler daha hassas hale gelir ve önceden programlanmış doğal sıcaklığı araştırmaya yönelik doğal dürtü günlük bir içgüdü haline gelir. İkinci neden, kedilerin ısıyı tolare etme konusunda insanlardan daha iyi olmalarıdır.

Kediler, soğukta üşümelerini önleyebilen tüylere sahiptirler. Ancak bu tüylerin kedileri soğuktan koruması, tüy sıklığına, tüy katlarına ve uzunluğuna göre değişmektedir. Böylece her kedi türünün soğuğa karşı aynı derecede dayanıklı olmasını bekleyemeyiz.

Bütün kediler için geçerli olan bir sıcaklık ölçüsü yoktur. Fakat genel olarak 0 derecenin altındaki soğuk hava, kediler için oldukça tehlikelidir. Kedilerin normal vücut sıcaklığı türden türe değişiklik gösterse de ortalama 38.9 derecedir.

Kedilerin vücut sıcaklıkları 37.8 derecenin altına düşmeye başladığında hipotermi geçirme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Uzun süre soğuya maruz kalan kedi eğer ısınmazsa ölümle sonuçlanabilir.

KEDİLERİN ÜŞÜDÜĞÜNÜ NASIL ANLARIZ?

Kediler üşüdüğü zaman, bunu bazı davranışlarla belli eder.

Titreme; Eğer bir kedi çok üşüdüyse tıpkı insanlar gibi titremeye başlayabilir.

Sırtı kamburlaştırma ve kabarma: Kediler soğuk havaya maruz kaldıklarında yere daha yakın durma ve tüylerini kabartma eğiliminde olurlar.

Burun ve kulakların soğuk olması: Kedinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız burnuna, kulaklarına, patilerine ve kuyruklarının uçlarına dokunun. Eğer soğuksa, evet kediniz üşüyor olabilir.

Sıcak yerlere gidip kıvrılması: Üşüyen kedilerde sıcak yerlere sığınma eğilimi olur.

İlgili Haberler