Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Hasan Cemal: Uzlaşma ruhunu yakalamamız lazım

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Hasan Cemal, Akif Beki ve Elif Çakır'ın sorularına yanıt verdi. Hasan Cemal, 'Yetmez ama evet' eleştirilerini yanıtladı. Cemal, "Ortada bir anayasa değişikliği teklifi vardı. Demokrasi açısından olumlu yanları çok olan bir teklifti." şeklinde konuştu. Öte yandan birleştirici bir role dikkat çeken Hasan Cemal, "Uzlaşma ruhunu yakalamamız lazım. Farklı çizgideki siyasi partiler bir masaya oturacak." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı’yla birlikte Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceği milletvekili seçimine ilişkin aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi. HDP, bileşeni olan Yeşil Sol Parti ile seçime girme kararı aldı. Bugün Yüksek Seçim Kurulu'na giden heyet, listeyi sundu. KARAR TV ekranlarında yer alan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Hasan Cemal, Akif Beki ve Elif Çakır'ın sorularına yanıt verdi.

hasan-cemall.png

54 yıllık gazetecilik kariyeri üzerine siyasete Yeşil Sol Parti'den giren ve İstanbul 2. bölge adayı olan Hasan Cemal, siyasete neden girdiği konusunda, "Kritik bir döneme giriyor Türkiye. 14 Mayıs'ta yeni bir başlangıçta yapılabilir, cehennem çukuruna da yuvarlanılabilir. Bu ilginç dönemi daha yakından takip edip bir şeyler yapmak istedim." şeklinde konuştu. Öte yandan Yeşil Sol Parti'nin Milet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğinden bahsederek, "Yeşil Sol Parti'nin de destek vermesi, Kılıçdaroğlu'nun Altılı Masa'yı kurarken yakaladığı uzlaşma ruhunun devamıdır." şeklinde konuştu.

'YETMEZ AMA EVET' TARTIŞMASI

Hasan Cemal, 'Yetmez ama evet' eleştirilerini yanıtladı: Ortada bir anayasa değişikliği teklifi vardı. Demokrasi açısından olumlu yanları çok olan bir teklifti. Başımıza tüm bu gelenler çıkan yasanın kritik bir maddesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilince oldu.

'Çözüm süreci yeniden başlar mı?' sorusuna yanıt veren Yeşil Sol parti adayı Hasan Cemal, "Yeni baştan başlanacak bu işe. Uzlaşma ruhunu yakalamamız lazım. Farklı çizgideki siyasi partiler bir masaya oturacak ve özellikle liderler bu sorunu çözmek için o masaya iradelerini koyacaklar." ifadelerine yer verdi.

'GÜYA YÜKSEK KUR İHRACATA...'

KARAR TV ekranlarında konuşan Akif Beki, doların yükselmesine yönelik aktörlerin ifadelerine değindi. Beki, "Doların doğal seviyesinde olmadığını TİM Başkanı söylüyor yani artık iktidarın destekçilerinin içinden aktörler de söylüyorlar. İhracat gerilemeye başladı güya yüksek kur ihracata avantaj sağlayacaktı." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN