Kayıp Gülistan'ı arama çalışmaları yeniden başladı

Kayıp Gülistan'ı arama çalışmaları yeniden başladı

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan ve halen kayıp olan Gülistan Doku'yu arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan ve 226 gün süreyle çok sayıda ekiple aranmasına karşın bulunamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için arama çalışmaları bugün yeniden son görüldüğü baraj gölünde başladı.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolmuştu. Bunun ardından valilik koordinesinde geniş çaplı soruşturma ve araştırma başlamış, kayıp Gülistan'la alakalı bazı güvenlik kameraları ve araç içi kamerasının kaydettiği görüntülere ulaşılmasının sonrasında Uzunçayır Baraj Gölü’nde arama çalışması yapılmıştı. 226 gün boyuncu baraj gölü dahilinde bir çok yerde arama yapılan Gülistan'la alakalı bir sonuca varılamadı. Bunun üzerine 18 Ağustos tarihinde arama çalışmaları durduruldu.

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Tunceli Valiliği koordinesinde, bugün itibariyle Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmaları yeniden başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünden olmak üzere 20'si dalgıç 45 kişiden oluşan ekiple arama çalışmalarına başlandı. Ekiplerin bir bölümü baraj gölü yüzeyinde taramalar yapmaya başladı, bir bölümü de dalış yaparak arama çalışmalarına katıldı.

Öte taraftan arama çalışmalarında 3 su altı arama robotu (ROV) cihazı ile bir taramalı sonar cihazının kullanıldığı da belirtildi.

AVUKATINA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi bilirkişi raporunu açıkladığı için kendisi hakkında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği' gerekçesiyle soruşturma açıldığını söylemişti. Çimen, "Bu soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek, bunu en son düşünecek kişi biziz. Bu dosyada sağlıklı bir şekilde, etkin ve etkili bir soruşturmanın yapılmasını en çok biz talep ettik, taleplerimizin hepsinde de bunu belirttik" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN