Kayseri'de alçak saldırı! Komandoları hedef aldılar 14 şehit, 55 yaralı | Son dakika haberleri

Kayseri'de alçak saldırı! Komandoları hedef aldılar 14 şehit, 55 yaralı | Son dakika haberleri

Kayseri'den gelen son dakika haberi Türkiye'yi yasa boğdu... Erciyes Üniversitesi'nin ana girişinin yakınında, saat 08.45'de içinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsü geçerken, bomba yüklü araç patlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı alçak saldırıda 13 askerimizin şehit olduğunu, 48 askerimizin de yaralandığını açıkladı. Güneydoğu'da terörle mücadele eden komandoların hedef alındığı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Altısı ağır 55 yaralı var. 12'si yoğun bakımda. Sekiz şehidimizin kimliği belirlendi" dedi. İHA ise şehit sayısını 14 olarak duyurdu.

Kayseri'den bir son dakika haberi geldi... Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlama Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

16-12/17/2-1481957029.jpg

ARAÇ İNFİLAK ETTİRİLDİ İDDİASI

Patlamayla bomba yüklü olduğu belirtilen otomobil parçalanırken, halk otobüsü de ağır hasar gördü. Halk otobüsündeki yaralılar yakındaki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelere kaldırıldı. Otobüste sıkışan 2 yaralı da itfaiyenin yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

16-12/17/1-1481956763.jpg

GENELKURMAY: 13 ŞEHİT, 48 YARALI VAR

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Kayseri'deki patlamayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

"Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

16-12/17/4-1481957039.jpg

SOYLU: ALTISI AĞIR 55 YARALI

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör saldırısının yaşandığı Kayseri'ye gitti.

İçişleri Bakanı Soylu, yaptığı açıklamada "Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneğini patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi. 15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun." dedi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan, RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

BAŞBAKAN'IN PROGRAMI İPTAL OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'deki terör saldırısı nedeniyle, Konya programını iptal etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse yönelik terör saldırısı nedeniyle, Konya programını iptal etti.

Başbakan Yıldırım'ın, Kahramanmaraş programının ardından, Kayseri'ye gidebileceği belirtiliyor.

"BEŞİKTAŞ'TAKİ SALDIRIYA BENZİYOR"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Kahramanmaraş Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Saldırı tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Biz insanlık adına bugün Kahramanmaraş'tan bütün dünyaya mesaj vermeye çalışırken, içimizdeki bir kısım hain unsurlar bizim ülkemizin, insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı, Hava İndirme Tugayı biliyorsunuz Kayseri, orayı hedef almışlar. Dolayısıyla çok elim, çok üzücü bir havadisle güne başladık." değerlendirmesinde bulundu.

BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI VE ÇEVRE BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun patlamanın gerçekleştiği Kayseri'ye gittiği belirtildi.Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

ARAÇ PLAKASI SAHTE ÇIKTI

Araç plakası sahte Kayseri'de bombalı terör saldırısında kullanılan otomobilin Kırıkkale (71) plakasının sahte olduğu belirtildi. Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

VEYES KAYNAK: KOMANDOLARIMIZI HEDE ALDILAR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırının geçen hafta Vodafone Arena yakınındaki bombalı saldırıya benzediğini söyleyen Kaynak, ''İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar'' dedi.
Kaynak, patlamayla ilgili şunları söyledi:

''Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor, maalesef yaralılar var ama şehit, ölü var mı bu hususta birazdan Başbakan buraya intikal ettiğinde net bir bilgi alabiliriz. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar. Türkiye'yi asla bu hadise istikametinden saptırmayacaktır. Türkiye'nin güvenliği etrafındaki ülkelerin sınırlarından başlar. Türkiye içindeki, bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var. Bunu biliyoruz biz. Ben hadisenin can zayiatı, şehit vermeden umarım atlatabiliriz diye düşünüyorum. Gelişmeleri syaın Başbakanımız arzu ettiği takdirde bilgi verebilir.''

PATLATILAN ARAÇTAN GERİYE BU KALDI

16-12/17/inro-1481959977-1481967118.jpg

Kayseri Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Bomba yüklü araç tamamen paramparça olurken geriye sadece bir şase kaldı.

GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Akar Kayseri saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Akar "Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir." ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Kayseri’deki hain saldırıda Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi.

1 ASKERİN DURUMU KRİTİK

Şehit sayısının 14’e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN