KCDP'den tepki: 25 kadın öldürülüyor, Soylu bununla övünüyor

KCDP'den tepki: 25 kadın öldürülüyor, Soylu bununla övünüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma oldu" açıklamasını ve İçişleri Bakanı Soylu'yu eleştiren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, açıklamasında "Bir ayda 25 kadın öldürülüyor ve İçişleri Bakanı bununla övünmeye kalkıyor" ifadelerine yer verdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP),  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün "İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma oldu" açıklamasını yapması ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu açıklamayı olumlaması üzerine açıklama yaptı.

"25 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR VE BAKAN BUNUNLA ÖVÜNÜYOR"

 

KCDP Bakan Soylu'nun İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra 25 kadının öldürülmesini "azalma" olarak sunmasına tepki gösterdi. KCDP, sosyal medya üzerinden Soylu'yu şu mesajla eleştirdi:

"Bir ayda 25 kadın öldürülüyor ve İçişleri Bakanı bununla övünmeye kalkıyor. Kadın cinayetlerini durduracak olan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını maharet gibi anlatmayı bırakın, bu ülkenin kadınlarına, 25 kadın cinayetinin hesabını verin."

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN