KCK silah 'bırakmamak' için imkansızı istedi

KCK silah 'bırakmamak'
için imkansızı istedi

KCK, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın ateşkes çağrısının ardından ilk kez açıklama yaptı. Terör örgüt, 'silah bırakmamak' için Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Terör örgütü PKK kanlı saldırılarını sürdürürken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kandil'e yaptığı ateşkes çağrısı karşılık bulmadı. KCK, Demirtaş'ın açıklmasından sonra ilk kez açıklama yaparak ateşkes için gerçekleştirilmesi imkansız şartlar ileri sürdü. 

KCK açıklamasından ilgili kısımlar şöyle:

Öcalan'a özgürlük

Ateşkes için taleplerini sıralayan terör örütü, Abdullah Öcalan'ın özgür koşullarda siyasi müzakere yapacağı, bu müzakere sonuçlarının Mecliste anayasal ve yasal normlara dönüştürüleceği bir siyasi irade ve çözüm sürecine ihtiyaç olduğunu savundu.

Kürt sorununun çözülmediğini savunan KCK, "Artık ateşkes ve çatışmasızlıkları kötüye kullanmayı önleyecek ve yeni çatışmaların ve savaşların ortaya çıkmasını engelleyecek bir demokratik siyasal tutuma ihtiyaç vardır. Ateşkes ve çatışmasızlıkların kötüye kullanılmayacağı ve kalıcı barışı sağlayacak tutumlara ihtiyaç vardır" görüşünü ileri sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN