Kısa çalışma ödeneği bu ay ne zaman hesaplara yatacak? Kısa çalışma ödeneği maaş ödemeleri bayram önüne çekildi

Kısa çalışma ödeneği bu ay ne zaman hesaplara yatacak? Kısa çalışma ödeneği maaş ödemeleri bayram önüne çekildi

'Kısa çalışma ödeneği maaşı ne zaman hesaplara yatacak?' sorusunun yanıtı internette araşırılırken, Kurban Bayramı'na denk gelen ağustos ayı ödemesinin temmuz ayına çekildiği açıklandı. Sevindiren haberi kamuoyuyla paylaşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği hak sahiplerinin ağustos ayında alacakları maaş ödemesinin Kurban Bayramı'ndan önce gerçekleşeceğini aktardı. İşte, 'kısa çalışma ödeneği maaşının hesaplara yatacağı tarih'...

'Kısa çalışma ödeneği bu ay ne zaman ödenecek?', 'Kısa çalışma ödeneği maaşı ağustos ayı ödeme tarihi belli oldu mu?', 'Kısa çalışma ödeneği maaşı bayramdan önce hesaplara yatar mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Kısa çalışma ödeneği maaşı almaya hak kazanan vatandaşlara müjdeli haber Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, Kurban Bayramı'na denk gelen ağustos ayı ödemelerinin, bayramdan önce yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Detaylar haberimizde...

AĞUSTOS AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ MAAŞI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

5 Ağustos 2020 günü ödenmesi gereken kısa çalışma ödeneği maaşlarının, Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekilerek 27-29 Temmuz 2020 günleri arasında ödenmesine karar verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "5 Ağustos'ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz'dan itibaren TC kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız" dedi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BU AY NE ZAMAN ÖDENECEK

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, "TC kimlik numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz'da, 4-6 olanlara 28 Temmuz'da, 8 olanlara 29 Temmuz'da ödemeler yapılacak" açıklamasını yaptı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE DEMEK?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde 3 ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. Bakanlar Kurulu'nun kararı ile ile 3 aylık süre 6 aya kadar uzatılabilir. İşveren kısa çalışma ödeneğine başvurusunu; genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerin varlığı iddiasıyla yapar.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

İşverenler, genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma yaptırılacak işçilere ilişkin bilgileri içeren listeyi tanzim ederek kısa çalışma başvurusunda bulunulabilir.

Kısa çalışma başvuruları, işçiler adına işverenler tarafından yapılır. İşçiler kısa çalışma talebinde bulunamaz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN KİMLE FAYDALANABİLİR?

Kısa çalışma uygulamasından yararlanmak için asgari çalışan sayısı şartı bulunmuyor. Bir kişi çalıştıran işveren de bu uygulamadan yararlanabiliyor. Başvurular için sektör ayrımı da yok, her sektörden başvuru yapılabiliyor. SGK ve Maliye borcu olan bir işveren de kısa çalışma başvurusunda bulunabiliyor.

Kısa çalışma başlama tarihinden önceki 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son 3 yılda 450 gün prim ödemiş olanlar ödenekten faydalanabiliyor. Kısa çalışma ödeneği, çalışmadığı süreler için işçinin doğrudan kendisine ve aylık olarak ödeniyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60'ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150'sini geçemez.

Kısa çalışma azami uygulanma süresi 3 ay olurken, talebi kabul edilen işverenlerin, uygulamadan yararlandıkları süre boyunca işçi çıkarmamaları gerekiyor.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

Kısa çalışma ödeneği maaşını PTT üzerinden alan vatandaşlar, PTT'nin çalışma saatlerini merak ediyor.

PTT şubeleri, hafta içi sabah 08.30'dan 12.30'a kadar hizmet veriyor. 1 saatlik öğle yemeği arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar da hizmet vermeye devam eder. Türkiye'nin her yerinde bu çalışma saati sabittir.

PTT HAFTA SONU CUMARTESİ PAZAR SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Merkez PTT şubeleri dışında cumartesi günü tüm PTT'ler kapalıdır. Cumartesi günü sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri 13.30'a kadar hizmet vermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN