Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek?

Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek?

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü mart ayından beri hükûmetin işsizliği önlemek ve virüsün ekonomiye olan etkilerini en aza indirgemek adına hayata geçirdiği Kısa Çalışma Ödeneği ve işten çıkarma süreleri uzatıldı. Her ayın başında T.C. Kimlik numaralarının son hanesine göre yatırılan Kısa Çalışma Ödeneği parasının ne zaman hesaba geçeceği de belli oldu.

Daha önceden 30 Haziran’a kadar verileceği duyurulan Kısa Çalışma Ödeneği, bir ay daha uzatıldı. Öte yandan T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre ay başından itibaren yatırılan Kısa Çalışma Ödeneği parası hesaplara geçmeye başladı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SÜRESİ UZATILDI

Kısa çalışma ödeneği uygulamasını 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla bir ay uzatan Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı.

Resmi Gazete’nin sayısında paylaşılan karar kapsamında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar dâhilinde zorlayıcı neden gerekçesiyle 30 Haziran 2020 tarihine dek kısa çalışma başvurusu yapmış işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin zamanı; 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla, uygulaması biten iş yerleri açısından uygulamanın tamamlandığı tarihten, uygulamanın sürdüğü işyerleri için de bitiş tarihinden başlamak üzere bir ay süreyle uzatıldığı aktarıldı.

Karar hükmüne göre, dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar dâhilinde zorlayıcı neden gerekçesiyle yapılan ödemeler, ilk başta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

İŞKUR aracılığıyla işçilerin hesaplarına aktarılan Kısa Çalışma Ödeneği, 30 Haziran’dan itibaren hesaplara yatmaya başladı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK

Aynı gazetede paylaşılan diğer Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, iş kanununun geçici 10. maddesiyle derlenen her türlü iş ya da hizmet sözleşmesinin 3 ay boyunca işveren tarafından feshedilememesine ilişkin süreler bir ay uzatıldı.

Madde kapsamında işveren tarafından çalışanların 3 ay boyunca kısmen ya da bütünüyle ücretsiz izine çıkarılması uygulaması da bir ay süreyle uzatıldı. Yani işten çıkarılma 1 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN