Klintseviç: Hmeymim tam teşekküllü bir üsse dönüştürülecek - Suriye'de son durum

Klintseviç: Hmeymim tam teşekküllü bir üsse dönüştürülecek - Suriye'de son durum

Suriye'nin Lazkiye kenti yakınlarında yar alan Hmeymim Üssü'nü kullanan Rusya'nın burayı tam teşekkülü bir tesis hâline getirip kalıcı hava güçlerini yerleştirmeyi planlandığı iddia edildi.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rus gazetsi İzvestiya'ya yaptığı açıklamada "Yasal statüsünün onaylanması ardından Hmeymim Rus ordusunun üssü olacak. Hmeymim'de gerekli altyapı kurulacak ve askerlerimiz burada iyi koşullarda yaşayacak" dedi.

Sputnik'in haberine göre "Suriye hükümetiyle imzaladığımız anlaşma Hmeymim'deki hava güçlerimizin sayısının artırılmasına izin veriyor" diyen Klintseviç, şu an içinse buradaki asker ve araçlarının sayısının belirlenen görevler için yeterli olduğunu belirtti. Klintseviç, Hmeymim üssüne nükleer silah ya da stratejik bombardıman uçaklarının konuşlandırılmasınınsa planlanmadığını da kaydetti.

'2015 SONUNDAN BU YANA GÜNDEMDE'

İzvestiya'ya bilgi veren fakat ismi belirtilmeyen bir savunma kaynağıysa Hmeymim Üssü'nün genişletilmesi ve buradan terörist gruplara yönelik düzenlenen operasyonların sorunsuz biçimde devam etmesi için üsse yeni donanımlar yerleştirilmesi planlarının 2015 sonundan bu yana gündemde olduğunu söyledi. Kaynağa göre, planların ertelenmesinin sebebiyse 'Hmeymim Üssü'nün yasal zemine oturtulması', yani Suriye ile üsse ilişkin imzalanan anlaşmanın Rus parlamentosunda onaylanmasının beklemesiydi.

YAPAY TEPELER YAPILACAK

Öte yandan kaynak, Hmeymim'in ne şekilde genişletileceğine dair bazı bilgiler de verdi. Üsteki apronun yani uçaklara yakıt ve bomba yüklenen alanda zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle yeni apronlar kurmayı planladıklarını söyleyen kaynak, buraya ateş açılması ihtimaline karşı uçakların güvenliğinin sağlanması için yapay tepecikler kurulacağının bilgisini de paylaştı. Hava trafiği kontrol sistemleri de dahil yeni telsiz donanımların da yerleştirileceği Hmeymim Üssü'nün hava sahasının daha iyi korunması içinse karadan havaya Pantsir füzeleri için de yer ayrılacak.

HASTANE DE KURULACAK

Ayrıca yaralanma ve hastalıklara karşı bir hastanenin de kurulacağı üste, diğer uçakların havalanıp inmesine ya da yük alıp bırakmasına engel olmamaları için Antonov An-124 kargo uçakları için ayrı bir yer hazırlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN