Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu için davet ettiği isimler arasında Prof. Dr. Deniz Çalışkan’da bulunuyor. Peki, Prof. Dr. Deniz Çalışkan kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Merak edilenler karar.com’da…

Salgının psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutlarıyla ele alınması amacıyla toplanmasına karar verilen ikinci Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Halk Sağlığı alanında çalışıyor. Haberimizde, Prof. Dr. Deniz Çalışkan’a dair bilgileri bir araya getirdik…

PROF. DR. DENİZ ÇALIŞKAN KİMDİR?

1969 yılında doğan Deniz Çalışkan, lisans eğitimini 1985-1991 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmıştır. 1991-1995 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı bölümünde araştırma görevlisi olarak görev alan Çalışkan, 1995-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.
Deniz Çalışkan, 1999-2008 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağılığı Anabilim Dalında görev yaptı. Aynı yerde 2008-2014 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı ve 2014 yılında Profesör oldu.
Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 6 Nisan tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan İkinci Koronavirüs Bilim Kuruluna davet edildi.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İKİNCİ BİLİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Dünya ile birlikte ülkemizi de tehdit eden ve hem fiziksel hem de psikolojik açıdan insanları etkileyen koronavirüs salgınına alınan önlemler kapsamında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yeni bir bilim kurulu oluşturuldu. Salgının sosyolojik, psikolojik, din sosyolojisi ve istatistiki boyutlarıyla ele alınmasını amaçlayan bilim kuruluna 7 profesör davet edildi.
İkinci koronavirüs Bilim kurulunda Prof. Dr. Deniz Çalışkan’ın yanı sıra Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Okyay, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selma Metintaş ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özer de yer alıyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN