Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk kimdir kaç yaşında ve nerelidir?

Koronavirüsle mücadele kapsamında oluşturulan ikinci bilim kurulundan yer alan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 2018’den beri Sağlık Bilimler Üniversitesinde profesör öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk kimdir kaç yaşında ve nerelidir? İşte detaylar…

İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu’na davet edilen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Doktora tezini de Kayseri Erciyes Üniversitesinde tamamladı. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün hayat hikâyesi karar.com’da…

PROF DR MUSTAFA ÖZTÜRK KİMDİR?

1965 yılından dünyaya gelen Mustafa Öztürk, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Aynı üniversiteden 1989 yılında mezun olan Öztürk, 1990 ve 1995 yılları arasından Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Halk Sağlığı alanında yüksek lisansını bitirdi.

Doktora tezini 1995 yılında Kayseri Erciyes Üniversite Tıp Fakültesinde yapan Mustafa Öztürk’ün tez konusu ise “Kayseri ili Hacılar ilçesi Sağlık Grup Başkanlığı bölgesinde 64 ve üzeri yaşlı nüfusun medikososyal sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik bir metodoloji denemesi” oldu.

1997 ile 2012 yılları arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda başkanlık görevini yürüttü. 2005 ve 2011 yılları arasında aynı bölümde yardımcı doçentlik görevinde bulundu ve 2012 yılında aynı üniversite de doçent oldu.

2012 ve 2014 yılları arasında Mustafa Öztürk, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalında Doçent olarak görev aldı.

Öztürk, 2012 ve 2014 yılları arasında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekanlık görevini yürüttü.

2015 ve 2016 yılları arasında tekrar Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalında Doçent görev aldı.

2016 yılında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesine dekan olarak atanan Öztürk, 2016 ve 2018 yılları arasında aynı üniversitenin Dahili Tıp Bilimleri Halk Sağlığı Anabilim Dalında ise Profesör olarak görev aldı.

2018 yılından bu yana Sağlık Bilimler Üniversitesinde Hamidiye Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalından Profesör öğretim üyesi alarak görev almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN