Aşı karşıtlarının hedefindeydi, muayenehanesinde ölü bulundu: Avusturyalı doktordan 'Kovid-19' intiharı

Aşı karşıtlarının hedefindeydi, muayenehanesinde ölü bulundu: Avusturyalı doktordan 'Kovid-19' intiharı

Avusturya'da aşı karşıtlarıyla girdiği tartışmalarla bilinen bir doktor muayenehanesinde ölü bulundu. Doktorun arkasında bir intihar notu bıraktığı bildirilirdi. Hükümet ise doktorların hedef alındığını savunarak 'yıldırma ve korku tacirliği kampanyalarına' son verilmesini istedi.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı alınması gereken önlemler her zaman tartışma konusu oldu. Karantina için evlere kapanmak çoğunluk tarafından sorunsuz görülürken küçük bir kısım insan da bunun kazanılmış haklara aykırı bir durum olacağını ve sırf bunun için itiraz edilmesi gerektiğini savundu. Aşı yapılmasının zorunlu kılınmasının varyantların yayılmasını engellemenin yolu olduğunu savunanlara karşı da bunun kabul edilemeyeceğini, herkesin kendi bedenine yapılacak ilaçlamadan pandemi koşullarında bile sorumlu olması gerektiğini savunanlar oldu.

Konunun doktorlarla ilgili olmadığını, bunun bir bireysel özgürlük sorunu olduğunu düşünenler ise zaman zaman zorunlu aşılamayı savunan hekimlerle karşı karşıya geldi. Avusturyalı doktor Lisa-Maria Kellermayr de bazı pandemi karşıtlarının hedefi haline gelen doktorlar arasındaydı.

Kellermayr'in cesedi muayenehanesinde bulundu. Doktorun intihar ettiği açıklandı. Muayenehanede bir de intihar notu bulunduğu bildirildi.

ONBİNLERCE KİŞİ PROTESTO ETMİŞTİ

Avrupa ve Kuzey Amerika kıtası pandemi devrinde yasaklara ve aşı zorunluluğuna tepkinin merkezi oldu. Avusturya da aşı karşıtlığının en yaygın hale geldiği ülkelerden birisi oldu.

Karantinalar ve aşı kampanyaları yüz binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Haber Global'in haberine göre hükümet ise Kellermayr'ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada doktorlara yönelik olarak yapıldığı belirtilen 'yıldırma ve korku tacirliği kampanyalarına' son verilmesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN