Bilim insanları keşfetti: Bu gene sahip olanlar Kovid'i 2 kat ağır geçiriyor

Bilim insanları keşfetti: Bu gene sahip olanlar Kovid'i 2 kat ağır geçiriyor

Polonyalı bilim insanları, Kovid-19'u ağır geçirme riskini iki kat artıran bir gen tespit etti. Araştırmacılar bu çalışmanın virüse karşı yüksek riskli insanları belirlemede yardımcı olacağını düşünüyor.

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski tarafından yapılan açıklamada, bir buçuk yılı aşkın süredir yapılan çalışmalar sonucunda ülkenin bilim insanlarının, Kovid-19'u ağır geçirme olasılığının iki kat daha fazla olduğu bir gen keşfettiğini açıkladı.

Niedzielski'ye göre bu keşif, gelecekte Kovid-19'dan ciddi derecede etkilenme yatkınlığı olan insanların tespit edilebileceği anlamına geliyor.

'AŞILANMAYA TEŞVİK EDEBİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR'

Euronews'te yer alan habere göre; bilim insanları, söz konusu buluşun Kovid-19'u ağır geçirme yatkınlığı olan kişileri aşılanma konusunda teşvik edeceğini umut ediyor. Araştırmacılara göre, aşı güvensizliği Doğu Avrupa'da ölüm oranlarında belirleyici rol oynuyor.

4 ÖNEMLİ GENETİK FAKTÖR

Araştırmanın yapıldığı Bialystok Medikal Üniversitesi'nden bilim insanları, bulunan genin bir kişinin Kovid-19'u ne kadar ağır geçireceğini belirleyen 4 önemli genetik faktörden olduğunu belirtti. Buna göre diğer üç önemli faktör kişinin yaşı, kilosu ve cinsiyeti.

Söz konusu genin Polonya'da nüfusun yaklaşık yüzde 14'ünde; Avrupa'da yüzde 8 ila 9'unda; Hindistan'da ise yüzde 27'sinde bulunduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN