Bilim İnsanları Koronvirüsün Korkunç Gerçeğini Açıkladı! İşte Virüsü Atlatanları Derinden Sarsacak Gerçek

Bilim İnsanları Koronvirüsün Korkunç Gerçeğini Açıkladı! İşte Virüsü Atlatanları Derinden Sarsacak Gerçek

Dünyada son 3 yıldır herkesin kabusu olduğu koronavirüsün bıraktığı yıkımları duyunca şoke olacaksınız. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan amansız virüs hala bitmiş değil. Çin'de tekrardan başlayan koronavirüs tüm dünya için hala tehlike oluşturuyor. Peki virüse yakalanıp kurtulanlarda durum ne? İşte kurtuldum dediğiniz virüsün bıraktığı hasarlar.

Hayatımızı birçok konuda kısıtlayan ve milyonlarca cana mal olan koronavirüs dünyada etkisini azaltırken Çin'den gelen yeni bir haberle dünya tekrardan ayağa kalktı. İnsan sağlığını ciddi anlamda etkileyen virüs ülke ekonomilerini de alt üst etti. Çok sayıda inanın ölümüne neden olan koronavirüsü atlatanlar ise pek sevinmesin. Çünkü vücuda giren bu virüs ağır hasarlar bırakıyor. İngiltere'de virüsle ilgili yapılan araştırmalar ise işin korkunç tarafını ortaya koydu. İşte o araştırmadan çıkan ürkütücü sonuçlar.

sby.jpg

İNGİLTERE'DE BİLİM ADAMLARI KORKUNÇ GERÇEĞİ AÇIKLADI

Hala hayatımızda devam eden koronavirüs için tehlike devam ediyor. Virüse yakalanıp şanslı çıkanlar ölümün eşiğinden döndü. Peki gerçekten virüsü tam olarak atlatabiliyor muyuz? Yapılan araştırmalar maalesef hiç öyle olmadığını gösterdi. İngiltere'de yapılan koronavirüs araştırmasında hastaneye gelen hastaların 29'unun sadece tam olarak iyileştiğini ortaya koydu. 2 bin 300 hasta üzerinde denen araştırmada kadınların tamamen iyileşme durumunun erkeklere göre yüzde 33 daha az olduğunu belirtildi.

koronaa.jpg

KİLOLULAR VE KADINLARIN İYİLEŞME ŞANSI DAHA AZ

Araştırmada bir diğer dikkat çeken nokta ise aşırı kilolu hastaların sadece yarısının tam olarak iyileştiği ‘entübe’ edilen hastaların tam oyarak iyileşme şansı ise yüzde 58 daha az olduğu ortaya çıktı. 2020 yılı Mart ayı ile 2021 yılı Nisan tarihleri arasında yapılan araştırma İngiltere’deki 39 hastanede yapıldı. Yapılan araştırmada koronavirüse yakalanan kişiler ilk beş ay içinde yüzde 26’sı, bir yıl içindeyse yüzde 29’u tam olarak iyileştiği belirtildi. Hastaların en çok şikayet konuları arasında ise yorgunluk, kas ve adale ağrısı, uykusuzluk, fiziksel hareketlerde yavaşlık ve nefes alıp verme gibi durumlar mevcut. Araştırma Leicester Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılırken ‘Lancet Respiratory Medicine journal’ tıp dergisinde yayımlandı. Dünyada 7 milyona yakın insan korovirüsten dolayı hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN