DSÖ Çin'i eleştirdi: Koronavirüsün sebebi rakun köpekler mi?

DSÖ Çin'i eleştirdi: Koronavirüsün sebebi rakun köpekler mi?

Milyonlarca insanın ölümüne sebep olan koronavirüs ile ilgili ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, hayvan pazarında toplanan örneklerde rakun köpeği DNA'sının koronavirüsle karıştığı belirlendi. DSÖ, verilerin kesin kanıt olmadığına vurgu yaparken Çin'in verileri geç paylaştığı eleştirisinde bulundu. FBI ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada virüsün 'laboratuvar kazası' olduğunu söylemişti.

Yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan ve dünyanın dengesini bozan koronavirüs hakkında iddialar sona ermiyor. Virüsün, Çin'de bir laboratuvardan mı sızdı yoksa hayvan pazarında mı oluştu, tartışmaları sürerken araştırmalar da bununla paralel devam ediyor.

NTV'de yer alan habere göre, Çin'de Kovid-19'un insanlardaki ilk vakalarının tespit edildiği pazar yerinden toplanan genetik materyaller, rakun köpeği DNA'sının koronavirüsle karıştığını ortaya koydu.

Bazı uzmanlara göre bulgular, pandeminin hayvan kaynaklı olduğuna işaret ediyor.

DSÖ'DEN ÇİN'E ELEŞTİRİ

Dünya Sağlık örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, verilerin kesin kanıt olmadığını söyledi. Çin'in 2020 yılında topladığı söylenen verileri geç paylaştığı eleştirisinde bulundu.

Uzmanlarsa hayvandan bulaşma teorisinin doğrulanması için Rakun köpeklerinin, pandemiden önce Kovid-19 ile enfekte olduğunun kanıtlanması gerektiğini vurguluyor.

Söz konusu genetik dizilimin küresel virüs veri tabanından kaldırıldığı da gelen bilgiler arasında.

FBI 'LABORATUVAR KAZASI' DEDİ

ABD Enerji Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu FBI, ay başında salgınının büyük olasılıkla Çin'de bir laboratuvardaki kazadan kaynaklandığını bildirmişti.

FBI Direktörü Christopher Wray, Pekin yönetiminin uluslararası araştırmaları engellemeye ve karartmaya çalıştığını iddia etmişti.

ABD Temsilciler Meclisinde Salgının kökenini araştırmak için kurulan komitede ise demokratlar ve cumhuriyetçilerin farklı kanıtlara odaklandığı bu sebeple sonuca ulaşılamadığı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN