Fransa'dan ilk karar: Delta aşıyı zorunlu kılar mı?

Fransa'dan ilk karar: Delta aşıyı zorunlu kılar mı?

Fransa Başbakanı Castex, Delta varyantına karşı aşı zorunluluğunu öngören teklifini Ulusal Meclis'e sundu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, Delta mutasyonuna karşı aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulaması teklifini Ulusal Meclis'e sundu.

Meclis'teki grup başkanlarına geçen Perşembe günü mektup gönderen Castex'in, teklif ile ilgili yazılı cevap beklediği belirtildi.

"YENİ ÖNLEMLER GEREKİYOR"

Castex, "Fransızlara bir kez daha zor kısıtlamalar getirmekten kaçınmak için yeni önlemler gerekmekte" açıklaması ile grup başkanlarına çağrıda bulundu. Castex'in grup başkanlarına önerdiği önlemler arasında 'aşı zorunluluğu' ve Kovid-19 hastası olanlar için 'izolasyon zorunluluğu' getirmek olduğu belirtildi.

Castex'in önerdiği diğer önlemler ise negatif test, iyileşme belgesi veya aşı sertifikasını tescilleyen ve belirli yerlere erişim imkanı sağlayan bir sağlık kartı uygulaması başlatmak olduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN