İngiltere Sağlık Bakanı: Ay sonuna kadar 1 milyon Omicron vakası görebiliriz

İngiltere Sağlık Bakanı: Ay sonuna kadar 1 milyon Omicron vakası görebiliriz

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Omicron varyantının diğer varyantlardan çok daha hızlı yayıldığını belirterek bu ayın sonuna kadar yaklaşık bir milyon Omicron vakası görülebileceğini açıkladı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, ülkede dün getirilen yeni koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının ardından yaptığı açıklamada, "Omicron çok, çok hızlı yayılıyor. Şimdiye kadar gördüğümüz diğer tüm varyantlardan daha" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre; birkaç günde vaka sayılarının ikiye katlanacağını düşündüklerini ifade eden Javid, "Omicron vakaları ay sonuna kadar 1 milyona çıkabilir" şeklinde konuştu.

Bakan Javid, henüz Omicron varyantıyla ilgili tüm soruları cevaplayamadıklarını vurgulayarak İngiliz hükümetinin koronavirüsle mücadele kapsamında dün açıkladığı B planının uygulanmasının, bu varyanta karşı savunmayı güçlendireceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN