Korona için yaz planı: 3 kural devreye girecek

Korona için yaz planı: 3 kural devreye girecek

Türkiye'de tam kapanma sona erdi, 1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşme başladı. Uzmanlar, "Geçen Temmuz ve Mart ayındaki gibi hızlı açılma olursa, yeni dalgalanma yaşanır" uyarısı yaparken, iktidar yaz planının üzerinde çalışıyor. Yeni plana göre, yaz boyunca 3 kural üzerinde durulacak ve vakaların 10 bin bandında tutulması sağlanacak.

Kademeli normalleşme ile birlikte uzmanlardan da kritik uyarılar geldi. Uzmanlar yaz aylarına dikkati çekerken, iktidarın yaz planı üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre, ilgili bakanlıklarda yapılan değerlendirme toplantılarında, açılışta 'kademe' uygulanmasının önemine sürekli vurgu yapıldı.

7 VE 15 GÜNLÜK PERİYOTLARA DİKKAT!

Geçen Temmuz ve Mart aylarına vakaların gerilemesi üzerine hızla normalleşmeye geçilmesinin, salgın dalgasının güçlenerek geri dönmesine neden olduğunun anlaşıldığı belirtildi. 

Tam kapanmadan kısmi normalleşmeye geçişte 7 ve 15 günlük periyotlarla salgını tetikleyen unsurların takip edilebileceği ve analiz yapılabileceği belirtiliyor. 

Eğer kısmi normalleşme takvimi aralıklarla başarıyla uygulanırsa, arada yapılacak vaka analizlerinden salgının en çok hangi hareketlilik ve hangi bölgede tetiklediği de görülebilecek. Eski veriler olmasına rağmen, mutasyona da bağlı olarak yeni analiz yapmanın önemli olduğu ifade ediliyor.

3 BAŞLIK DEVREDE OLACAK

Bu süreçte 3 çalışmanın büyük önem taşıdığı kaydedildi. "Sıkı denetim, kontrollü normalleşme ve aşı kampanyasının hızlandırılması" durumunda yaz aylarının kolay yönetileceği aktarılıyor.

Uzmanlar, Haziran- Temmuz aylarında 30 milyon doz aşının yapılması ve kısmi normalleşmenin iyi yönetilmesi durumunda vaka sayısının 10-15 bin bandında kalacağını anlatıyor.  Sonbaharda, aşı uygulamasının başarısına bağlı olarak daha rahat bir kışa hazırlanabileceği iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN