Kuzey Kore'de ilk kovid vakaları açıklanmıştı: 6 kişinin öldüğü duyuruldu

Kuzey Kore'de ilk kovid vakaları açıklanmıştı: 6 kişinin öldüğü duyuruldu

Salgının başından bu yana ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyuran Kuzey Kore, ilk ölümleri açıkladı. Salgına karşı acil durum ilan edilen ülkede altı kişinin yaşamını yitirdi.

Kuzey Kore, koronavirüs (Kovid-19) salgınında iki yılın ardından ilk defa ülkede salgının patlak verdiğini duyurduktan ve başkentte tam kapanma ilan ettikten sonra Kovid-19'a bağlı ölümlerini de açıkladı.

Kuzey Kore resmi devlet ajansı KCNA, Kovid-19 nedeniyle ülkede altı kişinin yaşamını yitirdiğini, ölenlerden birinin Omicron varyantıyla enfekte olduğunu açıkladı.

KCNA, ülkede nisan sonundan bu yana kaynağı bilinmeyen bir ateş salgını başlamasından bu yana 187 bin 800 kişinin izole edildiği ve tedavi edildiğini aktardı. 350 bin kişinin ateş semptomu gösterdiği belirtildi.

Kuzey Kore hükûmeti, başkent Pyongyang’daki salgınla mücadele için maksimum acil durum önlemleri uygulamasına geçildiğini söylemişti.

Uzmanlar, 26 milyon nüfuslu ülkede çok az insanın aşı olmuş olabileceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN