Omicron’a karşı ‘Kovid ayarlarına’ dönmek şart

Omicron’a karşı ‘Kovid ayarlarına’ dönmek şart

Türkiye’de 6 ilde görülen Omicron varyantına karşı vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalı” dedi. Vakalarda patlama beklendiğini söyleyen İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da “Hastane sistemi ciddi şekilde sıkıntıya girebilir” uyarısında bulundu.

EDA SANĞU

2021 yılı sonunda Omicron varyantının özellikle batı ülkelerinde hızla yaygınlık kazanması dikkatleri yeniden Kovid’e çevirdi. Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre dünyada 128 ülkede görülen, Türkiye’de 6 ilde 42 kişide bulunduğu açıklanan varyantın hızlı bulaşması ise bilim insanlarında endişelere neden oluyor. Varyanta karşı vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Omicron varyantının oluşturduğu tehlike ve virüsün yayılmasına karşı, salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız. Maske, gelişigüzel takılmak yerine, ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Sosyal mesafe kuralına daha çok dikkat edilmelidir” ifadelerini kullandı.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da, yılbaşını takiben ‘Omicron’ varyantında ciddi artış beklendiğini belirterek “Vaka sayılarındaki artış nedeniyle hastane sistemi ciddi şekilde sıkıntıya girebilir” diye konuştu. Çamlı, aşılamanın önemini vurgulayarak, “Uzamış 4’üncü pikteyiz. Bunun belki yeni bir zirvesi olur. Bu da kaçınılmaz bir süreç olarak görülüyor. Tüm dünyada ciddi kısıtlamalar hayata geçti. Eski önlemler geri getirilip, yenileri uygulanmaya başladı” diye konuştu. Öte yandan, Türkiye’de vaka sayılarının son günlerde 20 bin bandından hızla 40 binlere dayanması dikkati çekiyor.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre 26 Aralık’ta 20 bin 138 olan vaka sayısı bir günde 6 bin artarak 27 Aralık’ta 26 bin 099 olarak kaydedildi. Bu sayı 28 Aralık’ta da yine aynı artışla 32 bin 176 oldu. 29 Aralık’ta 39 bin 684, 30 Aralık’ta 39 bin 681, 31 Aralık’ta 40 bin 786’ya ulaşan vaka sayısı, 1 Ocak’ta 36 bin 781 oldu. Hızla tırmanan vakalar Omicron yayılıyor mu sorusunu akıllara getirirken, gözler bu haftaki vaka sayılarına çevrildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN