Omicron'dan ilk can kaybı

Omicron'dan ilk can kaybı

İngiltere'de bir kişi Omicron varyantından kaynaklı Kovid-19 dolayısıyla yaşamını yitirdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni varyanttan kaynaklanan can kaybını doğruladı.

İngiltere'de bir kişi Omicron varyantından kaynaklı Kovid-19 dolayısıyla yaşamını yitirdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni varyanttan kaynaklanan en az bir can kaybının yaşandığını doğruladı ve halkı üçüncü doz aşı yaptırmaya çağırdı.

Euronews2ta yer alan habere göre; başkent Londra'daki bir aşı merkezinde haberi duyuran Johnson "Ne yazık ki Omicron nedeniyle hastaneye yatışlar oluyor ve maalesef Omicron varyantı bulunan en az bir kişinin yaşamını yitirdiği teyit edildi" dedi.

ÜÇÜNCÜ DOZ İÇİN ALARM

Omicron'un virüsün biraz daha hafif bir versiyonu olduğuna dair düşünceleri bir kenara bırakarak toplumdaki hızlı yayılımına bakılması gerektiğini belirten Johnson "Yapabileceğimiz en iyi şey hepimizin üçüncü doz aşıyı yaptırması" ifadelerini kullandı.

Johnson, dün televizyondan Omicron'un acil bir durum ortaya çıkardığını belirterek günde bir milyon kişinin yıl sonuna kadar üçüncü doz aşılarının yapılması hedefiyle büyük bir takviye aşı kampanyası başlattıklarını duyurdu ve İngiliz halkından bu dozları yaptırmak için hareket geçmelerini istedi.

Sağlık Bakanı Sajid Javid de yaptığı açıklamada Omicron varyantı bulunan 10 kişinin İngiltere'de hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

Londra'da önümüzdeki 24 saat içerisinde Omicron'un en yaygın varyant haline gelmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN