KPSS nitelik kodu nedir? Kodlar nasıl bulunur? Özel koşulları nelerdir? Nitelik kodu ile tercih yap

KPSS nitelik kodu nedir? Kodlar nasıl bulunur? Özel koşulları nelerdir? Nitelik kodu ile tercih yap

KPSS nitelik kodu nedir, nitelik kodları ile tercih nasıl yapılır? ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzunun resmi sitede yayınlanması ile 21 Aralık-30 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayan tercih dönem başlamış oldu. Peki, KPSS tercihleri nasıl yapılır? Tercih yaparken nitelik kodu kullanmak nedir? Ayrıntıları ve son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Milyonlarca aday büyük bir heyecanla KPSS tercihlerini bekledi. 21 Aralık itibari ile başlayan ve 30 Aralık günü saat 23:59'da sona erecek tercih döneminde kullanılacak olan nitelik kodu nedir? Adayların en çok sorduğu sorulardan olan nitelik kodu nedir, nitelik kodu koşulları nedir, nitelik kodu ile tercih nasıl yapılır sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

NİTELİK KODLARI İLE KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih dönemi başladı. KPSS nitelik kodları ile nasıl tercih yapılacağını, koşullarının neler olduğunu öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin. 20 Kasım 2016'da rekor bir katılımla gerçekleştirilen KPSS 2016 Ortaöğretim sınavı için tercihlerin ilk aşaması tercih kılavuzunun yayınlanması ile başladı. Bu kılavuzun içinde tablolar ve nitelik kodları yer almaktadır ( tercih kılavuzu için tıklayınız ). Sonraki aşama ise adayın kendine en uygun nitelik kodlarını bulmasıdır.

16-12/24/kpss-basvurulari-basladi-20160317084735-1482569741.jpg

KPSS 2016 TERCİH KILAVUZU İÇİN TILAYIN

NİTELİK KODLARI NASIL BULUNUR?

Tercih yaparken ihtiyacımız olan tüm materyaller yukarıda paylaştığımız tercih kılavuzunda bulunmaktadır.

Nitelik kodu bulma:  Nitelik kodunu bulabilmek için Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmanız lazım. Daha sonra eğitim bilgilerim alanından Ön Lisans/Ortaöğretim düzeyi üzerinden mezun olunan bölüm yanında bulunan koddur. Böylelikle nitelik kodu nedir sorusunu cevaplamış oluyoruz.

Daha sonra “Ön Lisans/Ortaöğretim mezunları için nitelik kodları” şeklindeki tabloya tıklayıp Aday İşlemleri Sisteminden aldığınız koda göre tercih kodunuzu bu tablodan öğrenmiş oluyoruz. En önemli nokta ise doğru nitelik kodunu bulmanız ve ve doğru tercih kodunu kullanarak tercih yapmanızdır.

KPSS 2016/2 TERCİH ORTAÖĞRETİM NİTELİK KODLARI İÇİN TIKLAYIN

Sıra geliyor iş alımı yapan kadroları incelemeye. Bu adımı titizlikle yapmanızı ve detaylı araştırma yapmanızı öneririm. “Ön Lisans/Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar” adlı tablomuza tıklayarak araştırmaya başlıyoruz.

Önemli:  CTRL+F tuşunu kullanarak sayfa içi arama yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan arama kutucuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazmanız yeterli.

16-12/24/dort-yil-sonra-kpss-skandali-ortaya-cikartildi-453-1024x667.jpg

KPSS 2016/2 TERCİH ÖZEL KOŞUL NİTELİK KOD KLAVUZU TIKLAYIN

Bu tablolarda araştırmak da olduğunu iş hakkında her türlü bilgi mevcuttur. Yani sadece bu tabloda arama yaparak gerekli tüm bilgileri edinebilirsiniz.

ÖSYM KURUM KODU

Tercih aşaması için artık tüm bilgilere sahibiz. Tercih tablosu iyice incelendikten ve kara kılındıktan sonra tercih edilecek yerlerin “ÖSYM Kurum Kodu” not defterine veya kolayınıza neresi geliyor ise oraya kayıt edilir. Yani ÖSYM Kurum Koduna göre tercihlerimizi yapacağız. Tercihlerin sisteme girilmesi aşaması ise tercih edilecek yerlerin ÖSYM Kurum Kodu listesi oluşturulduktan sonra yapılır. Bu aşamayı adım adım anlatalım;

  1- Tercih yapılacak yerlerin ÖSYM Kurum Kodu listesi oluşturulur. ( Tercih bu kodlara göre yapılacak )
  2 -Tercih ekranına öncelikli istenilen yerlerin ÖSYM Kurum Kodu yazılır.
  3 - Kod yazıldığı an kurumun yani iş yerinin bilgileri otomatik olarak görünür.
  4 - Oluşturduğumuz listedeki tüm kodları yazdıktan ve doğruluğuna tamamen emin olduktan sonra tercihimizi kayıt ediyoruz.
  5 - Eğer ücret belirtilmiş ise ekranda ücreti ödemeyi unutmuyoruz.
  6 - Tercih nasıl yapılır sorusunun cevabını bu şekilde cevaplamış oluyoruz. Farklı sorularınız var ise bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

KPSS 2016/2 TERCİH YAP

KPSS TERCİHİNDE DİKKAT EDİLECEK HAYATI NOKTALAR

1- Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Örneğin son başvuru tarihi 30 Aralık olduğu için, 30 Aralık'ta sınava girdiği örneğin lisans düzeyinden mezun olmayan kişinin tercih yapmaması gerekmektedir.

2- Tercih yaparken her bir kadroda yer alan nitelik kodlarındaki şartları taşıyıp taşımadığınıza dikkat ediniz. Niteliğini taşımadığınız kadroyu tercih etmeyiniz. Tercih edip yerleşseniz dahi atamanız yapılmayacaktır.

3- Tercih yaptıktan sonra, ÖSYM’nin belirtmiş olduğu bankalara internet üzerinden 15 TL’yi ödemeyi unutmayınız.

4- Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.

5- Kadroların karşısında yer alan Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi (30 Aralık 2016) itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN