Küllerin içinden çıkan trajedi

Küllerin içinden çıkan trajedi

Beyoğlu’nda metruk bir evde çıkan yangında 3 çocuğu yanarak can veren Mardinli Şahin ailesinin tam bir dram yaşadığı ortaya çıktı. Karar’ın ulaştığı Baba Ramazan Şahin, köyde yaptıkları evden dolayı 100 bin lira borca girdiklerini belirterek “Çaresiziz, aç kalmamak için mecburen yine İstanbul’a gideceğiz” dedi.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

İstanbul Beyoğlu’nda metruk bir binanın çatı katında üç gün önce çıkan yangında 3 çocuk yanarak can verdi. İsa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat Şahin (2) adlı kardeşleri aramızdan ayıran facianın arkasından ise tam bir dram çıktı. Mardin Dargeçit’in Kılavuz köyünde toprağa verilen kardeşlerin ardından Karar’a konuşan baba Ramazan Şahin, köyde yaptıkları evin borçlarını ödemek için geçici olarak İstanbul’a geldiklerini ve temizlik işi yaptıklarını anlattı. Yangının sobadan mı yoksa elektrik kaçağından mı çıktığının henüz tespit edilemediğini belirten Şahin, yanan evde 11 çocuğuyla birlikte yaşadığını söyledi.

Yangının, 20 yaşındaki kızının ekmek almaya gittikten sonra çıktığını ifade eden baba Şahin yaşadıkları dramı şu sözlerle anlattı: “Benim 16 çocuğum var. 5 çocuğum köydeydi. Biri 30 ve biri 28 yaşında olan oğullarım ise engelli. Onlar da İstanbul’daydı ve o sırada dışarıdaydılar. 30 yaşında olan oğlum küçükken köyde mayına basmıştı. Bir kolu ve bir gözü yok. Diğer oğlum da beyin kanaması geçirdikten sonra düzelemedi.

Köyde iki katlı bir ev yapmaya başladık. Hala inşaat halinde. İnşaat yüzünden 100 bin lira borca girdik. Para kazanma imkanımız olmadığı için mecburen bir yıl önce geçici olarak İstanbul’a gidip çalışmaya başladık. Bir temizlik şirketinde iş bulduk. 20 yaşındaki kızım çocuklara bakıyordu.

Yangın çıkmadan önce ekmek almaya gitmişti. Eşim de köydeydi. Babam felçli ve yatalak olduğu için eşim malesef ona bakıyordu. Durumumuz iyi olsaydı bunlar olmazdı. Kendi kendimize sahip çıkıyorduk. Yoksa kim bize sahip çıkacak ki. Çocuklarımın ölümüyle perişan oldum. Çaresiziz ve aç kalmamak için mecburen yine İstanbul’a gideceğiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN