Adile Naşit'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Adile Naşit'in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Adile Naşit’in hayatı, kariyeri ve filmleriyle ilgili bir belgesel film projesi için kamera karşısına geçiyor. Filmin senaryosunu Gani Müjde yazacak, yönetmenliğini ise Murat Şeker üstleniyor.

BKM Film'in yapımını üstleneceği film için, Adile Naşit ismiyle tanınan oyuncu Adela Özcan’a benzerliğiyle dikkat çekecek bir oyuncu aranıyor. Adile Naşit’in doğduğu ev, çalıştığı tiyatrolar, oynadığı filmlerin setleri ve mezarı gibi mekanlarda çekilen film, Adile Naşit’in hayatını izleyicilere yeniden hatırlatacak.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, 11 Aralık 1987'de 57 yaşında vefat eden oyuncunun, oğlu ve ailesiyle ilişkilerinin yanı sıra dostlarıyla anıları da filmde yer alacak.

Ocak ortasında sete çıkacak olan filmde, Naşit'in Yeşilçam'dan oyuncu dostları Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May’ı canlandırabilecek bir oyuncu kadrosu için arayış başladı.

ADİLE NAŞİT KİMDİR?

Adile Naşit, 17 Haziran 1930’da İstanbul’da doğdu. Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit’in babası komedyen Naşit Özcan, annesi ise Ermeni asıllı tiyatro oyuncusu Amelya Hanım’dı. 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’na giren Adile Naşit, daha sonra Muammer Karaca, Aziz Basmacı, Vahi Öz, Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü gibi isimlerle çalıştı. 1950’de tiyatro sanatçısı Ziya Keskiner ile evlendi. 1951’de oğlu Ahmet dünyaya geldi. 1966’da kalp ameliyatı sonrası komaya giren Ahmet, 16 yaşında hayatını kaybetti. 1982’de eşi Ziya Keskiner’i de kaybeden Adile Naşit, 1983’te Cemal İnce ile evlendi.

Adile Naşit, sinemaya 1947’de Seyfi Havaeri’nin yönettiği Yara filmiyle adım attı. Ancak asıl ününü 1970’li yıllarda Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet’in yönettiği komedi filmleriyle kazandı. Hababam Sınıfı serisindeki Hafize Ana rolü, Münir Özkul ile oynadığı anne karakterleri, Neşeli Günler, Aile Şerefi, Bizim Aile, Süt Kardeşler, Gülen Gözler gibi filmlerle hafızalara kazındı. Ayrıca TRT’de yayınlanan Uykudan Önce adlı çocuk programında Masalcı Teyze olarak da sevildi. 1985’te Yılın Annesi seçilen Adile Naşit, 11 Aralık 1987’de bağırsak kanseri nedeniyle 57 yaşında vefat etti. Karacaahmet Mezarlığı’nda eşi Ziya Keskiner ve oğlu Ahmet Keskiner ile birlikte yatmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN