Anadolu Rock’ın efsanesi 20 yıl sonra yine sahnede

Anadolu Rock’ın efsanesi 20 yıl sonra yine sahnede

Sinemalarda dördü yerli 9 film vizyonda. Filmlerde Anadolu Rock müziğinin efsane isminin 20. vefat yılında beyazperdeye gelen ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ öne çıkıyor. Karaca’ya İsmail Hacıoğlu’nun hayat verdiği, Yüksel Aksu’nun yönettiği film sanatçının müzik yolculuğunun yanı sıra aile portresini izleyiciye aktarıyor. Norveçli yönetmen Kristoffer Borgli’nin başrolünde Nicolas Cage’i oynattığı ‘Rüya Senaryo’ filmi ise sosyal medya çağındaki 15 dakikalık şöhret ve linç kültürünü masaya yatırıyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün dördü yerli 9 yeni film vizyona giriyor. Vizyonda Anadolu Rock müziğin efsanesi Cem Karaca’nın hayatını konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi öne çıkıyor. 8 Şubat 2004’te vefat eden sanatçının 20’nci ölüm yıldönümünde vizyona giren filmde usta sanatçıya İsmail Hacıoğlu hayat veriyor. Hacıoğlu, filmdeki rolü için Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle birlikte sanatçıya şaşırtıcı bir benzerliğe ulaştı. Hacıoğlu’nun yüzünün 3D taraması yapıldı, bu tarama Amerika’ya gönderilerek Karaca modellemesi sıfır hata payı ile yapıldı.

vb.jpg

Cem Karaca’nın Gözyaşları

Danışmanlığını sanatçının oğlu Emrah Karaca’nın yaptığı filmin senaryosunu Onur Böber, Özden Uçar ve Emrah Saltık, Gayet Güzel Filmler ve Yüksel Aksu’nun kaleme aldı. Müzik direktörlüğünü Cem Öget’in yaptığı filmin yönetmen koltuğuna ise Yüksel Aksu oturdu.

Karaca’nın sanat kariyerinden çok daha fazlasını keşfetmeye davet eden film, sanatçının müzik dünyasının ötesinde annesi, babası, aşkları ve biricik çocuğuyla iç içe geçen bir aile portresi de sunuyor. Türk sinemasının ve müziğinin zengin mirasına bir saygı duruşu niteliğindeki filmde usta oyuncu Fikret Kuşkan sanatçının babasını canlandırırken, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel, Alper Saldıran, Kubilay Tunçer, Emre Özcan, Ali Talha Kırışgil gibi oyuncular rol alıyor.

Öte yandan film, Karaca’nın eşi İlkim Karaca’nın kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle çekimlerin durdurulması için mahkemeye başvurmasıyla gündeme gelmişti. Açılan durdurma kararı talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

26kr02man4.jpg

Haydi Tut Elimi

SICACIK BİR AİLE FİLMİ

Haftanın diğer bir yerli yapımı, yönetmen Tuğçe Soysop imzalı ‘Haydi Tut Elimi’ aile boyu film izlemeyi tercih edenler için beyazperdede. Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez, Zeynep Erdoğan, Ada Demirer, Ezo Sunal, Sevinç Erbulak, Alp Kırşan ve Işıl Yücesoy’un rol aldığı film dans tutkunu iki gencin yurtdışındaki dans okulunda eğitim alabilmek için seçmelere katılma sürecinde verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Özlem Yiğit’in yönettiği haftanın yerli korku filmi ‘Şeytan1’ de, bir fotoğrafçının çektiği karelerin arkasındaki karanlık gerçeği izleyiciye aktarıyor.

İSTEYENE AKSİYON, DİLEYENE KORKU

ABD yapımı aksiyon ve gerilim filmi ‘Çıkış Yok’ da, düşen bir uçağın içerisinde yaşam mücadelesi veren bir grup insanın yaşadıklarını odağına alıyor. Claudio Fah’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Phyllis Logan, Colm Meaney, James Carroll Jordan ve Sophie McIntosh rol alıyor. ABD’li yönetmen Mike Sargent’in korku filmi ‘Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf’, nedeni anlaşılmayan bir yangında ölen bir tarikat kurucusunun ölümünün arkasındaki sır perdesinin aydınlatılması için başlatılan soruşturma sonrasında yaşanan olaylar etrafında dönüyor.

26kr02man3.jpg

Büyük Macera

TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUK İNADI BEYAZPERDEDE

Trabzonspor fanatiklerini beyazperdeye çekecek ‘İnadıyla Şampiyon’ belgeseli de bugün vizyona giren yapımlar arasında. Bedran Güzel’in yönettiği film Trabzonspor’un müsabakalarının devre arası ve maç sonu görüntülerini, deplasman yolculuklarını, taraftar hikayelerini ve bordo-mavili kulübün efsanelerinin özel röportajlarını bir arada izleyicinin beğenisine sunuyor. Takımın sekizinci şampiyonluk hikayesini kayıt altına alan film, vizyonun ardından dört bölüm halinde de dijital platformlarda izleyiciyle buluşacak. Ara tatildeki çocukları ise bu hafta vizyonda Natalya Nilova ve Vasiliy Rovenskiy’in yönettiği animasyon film ‘Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir’ animasyonu bekliyor.

26kr02man6.jpg

Rüya Senaryo

NORVEÇLİ YÖNETMENDEN LİNÇ KÜLTÜRÜ İNCELEMESİ

Usta oyuncu Nicolas Cage’in başrolde olduğu, ‘İlgi Manyağı’ (Sick of Myself) filmi ile tanınan Norveçli yönetmen Kristoffer Borgli’nin ‘Rüya Senaryo’ filmi de bugün vizyonda. Yılın komedi filmlerinden biri olarak gösterilen ‘Dream Scenario’, milyonlarca yabancının aniden onu rüyalarında görmeye başlamasıyla ilgi odağı haline gelen Paul’un (Cage) yeni keşfettiği şöhret yolunun hikayesini anlatıyor. Prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan filmin başrol oyuncusu Cage’in başarılı performansı ayakta alkışlanmıştı. Önceki filminde Z kuşağını irdeleyen Borgli, yeni filminde sosyal medya çağında kısa sürede fenomene dönüşen bir karakterin yaşadıkları üzerinden linç kültürünü de masaya yatırıyor. Birinin ne kadar çabuk viral bir sansasyona dönüşebildiğini ve 15 dakikalık şöhreti bittiğinde aynı hızla yok edilebildiğini izleyiciye aktaran filmde usta oyuncu Cage’e başrolde Julianne Nicholson eşlik ediyor.

26kr02man.jpg

Kaptan Benim

OSCAR’A ADAY GÖÇ HİKÂYESİ

Gomorra, Dogman, Pinokyo ile adını duyuran özellikle de gözü kara mafya filmi Gomorra ile bilinen yönetmen Matteo Garrone’un son filmi ‘Kaptan Benim’ Başka Sinema kapsamında bugün vizyonda. Garrone’a 80. Venedik Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ dahil 12 ödül kazandıran film dünyayı gezip rap yıldızı olma hayali kuran iki gencin Senegal’den Avrupa’ya gitme serüvenini merkezine alıyor. En İyi Uluslararası Film dalında İtalya adına bu yıl Oscar adayları arasında da yer alan filmde iki genç karaktere Seydou Sarr ve Moustapha Fall hayat veriyor. göçmen hayalleri üzerine farklı, gözü kara ve yürek burkan bir drama olan film Oscar’ın güçlü adayları arasında görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN